Burka, vel, mocador… polseguera alçada

Si xerrar de futbol o de religió, és motiu de discussió a les nostres sobretaules després de dinar o sopar, potser que el burka, mocador o vel musulmà i, amb termes generals, la immigració en sigui un altre motiu…

Per aquells que diuen cadascú a ca seva… i els bous a Betlem; per aquells que els donen la benvinguda, argumentant que nosaltres hem estat terra d’emigrants… sigui així com sigui, polseguera alçada.

Va sortir, no fa moltes setmanes, als informatius autonòmics, que l’ajuntament de sa Pobla havia pres mesures perquè l’ús del burka, casc integral o passamuntanyes a la via pública quedàs totalment prohibit. Aquest és el primer municipi de l’illa que pren aquestes mesures davant dos casos a la població poblera.

Personalment, n’estic en part d’acord sempre que, com a primer món que ens ha tocat viure, intentem  amb sa millor intenció  i no per imposició ajudar les altres cultures a millorar certs aspectes culturals o religiosos, sempre i quan aquests intens no tenguin intencions racistes.

Ara bé, mentre esbuques el que és dels altres no compons el que és teu. Què vull dir amb això? Si nosaltres els hi demanam que ens mostrin el seu rostre,  nosaltres també hem de fer un acte d’humilitat, ens hem de mirar el nostre llombrígol, i que tal vegada també ens hàgim de desfer dels nostres “burkas” i mostrar-nos a nosaltres mateixos. I tu, quins burkas t’has de llevar?

 

Un comentari a “Burka, vel, mocador… polseguera alçada

  1. Miquel, trob la teva reflexió molt encertada, encara que no trob justes les etiquetes de primer, segon i tercer món, i autoadjudicar-nos la de primer món, ja que du molta prepotència implícita, és més realista parlar de països explotadors i països explotats.
    Per altra banda, demanam integració als inmigrants. Integració és una paraula que està de moda. I jo em deman: integració de què? Volem que els que venen de fora s’integrin a la nostra cultura, que creiem superior, i com la seva cultura, la nostra també té coses bones i dolentes. Volem que s’integrin en el consumisme desmesurat propi d’occident? Amb això no vull dir que una certa integració no sigui desitjable, sobretot de les coses bones que tenim.
    Tens raó Miquel, ens hem de llevar molts de burkas i ser més honests.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada