Sense ànim de polemitzar, o sí…

Sense ànim de polemitzar, o sí, si així ho desitja el PP, m’agradaria fer una sèrie de puntualitzacions al respecte del posicionament del Partit Popular de Sant Llorenç enfront de dues mocions presentades al passat Ple de l’Ajuntament pel PSM-Entesa Nacionalista.

En relació a la primera moció, que demanava el manteniment del requisit del català per a l’accés a la funció pública, el PP votà en contra i ho argumenta de la següent manera:

 1. Diu el PP que guanyà les passades eleccions i durant la campanya prometé que l’exigència del català seria un mèrit i no un requisit. Ara toca complir.És bo que els partits compleixin allò que prometen als seus electors, però el Sr. Bauzá prometé que no pujaria els sous dels polítics i el primer que va fer va ser tot el contrari, prometé reduir l’atur i cada dia hi ha més persones a la cua del SOIB. El que queda clar és que aquesta promesa és prioritària .
 1. Argumenta el PP que la modificació no romp el consens en matèria lingüística ja que compleix amb la Llei de Normalització Lingüística.Un dirigent d’un partit, sobretot si forma part del Govern, ha d’estar informat per evitar dir coses que no responen a la realitat. El conseller de Funció Pública, Simón Gornés, el passat dissabte 23 de setembre, després del Consell de Govern, declarava: “… llevará a término su “promesa electoral” de que sea un mérito, para lo cual modificará puntualmente la Ley de Función Pública y la Ley de Normalización Lingüística”. (Diario el Mundo 24.9.2011).
 1. Diu el PP que en determinats casos, com per exemple a la Sanitat, és més important un bon currículum en medicina que el certificat de català.O sigui que val més un bon metge que no sàpiga català que un metge mediocre que sí que el parli. Aquesta disjuntiva, el fet d’haver de posar-nos en situació de triar, és una fal·làcia: els mallorquins volem metges bons i que ens entenguin. O el PP acceptaria metges de primeríssima qualitat que no entenguessin o parlassin el castellà? La visió que té el PP d’aquesta qüestió és una visió colonialista.

En relació a la segona moció, sobre el tren de Llevant, on el PSM-EN demanava al Govern de les Illes Balears que continuàs les obres i al Govern de l’Estat que fes arribar els doblers per pagar-les, el PP votà en contra, argumentant el següent:

 1. El conveni ferroviari signat entre el govern autonòmic i el govern central preveia una aportació de l’Estat 443,7 milions d’euros i ara queden per adjudicar 164 milions que no es tenen i es passa la pilota al PP i se’l fa responsable de no acabar les obres.

Que no havíem quedat que el PP havia guanyat les eleccions? Ara resultarà que el govern del Sr. Bauzá només vol envestir les obres que l’interessen. Pot explicar algú perquè hi ha doblers per fer el Palau de Congressos i no n’hi ha per fer el tren? Quan el Sr. Bauzá es va entrevistar amb la vicepresidenta econòmica del govern de l’Estat fa unes setmanes, no va esser capaç d’arrabassar-li 164 milions d’euros per acabar el tren, quan els governs del PP (Aznar) i del PSOE (Zapatero) han gastat 50.000 milions d’euros amb AVEs?

 1. Diu el PP que no s’havien d’haver comprat els trens que costen 24 milions d’euros, que això es comprar els mobles abans de tenir la casa.Supòs que és una broma. Saben molt bé que les unitats del trem tram no es compren a un concessionari de trens on hi vas un dissabte dematí i els te’n dus posats després d’haver triat el color de la carrosseria i els seients de cuir. Les unitats del trem tram es fan a mida i la seva entrega tarda entre dotze i devuit mesos. Ja hagués estat bé que una vegada acabades les obres haguéssim hagut d’esperar un any i mig a tenir els trens.
 1. Considera el PP que no s’havia d’haver iniciat un projecte d’aquesta envergadura sense tenir assegurada la inversió estatal i europea.Com quedam? O no havíem dit que s’havia signat un conveni amb l’Estat per 443,7 milions d’euros? Que els reclami a Madrid, el Sr. Bauzá, que escaïni, que defensi els interessos de les mallorquines i dels mallorquins, que no deixi que el conveni caduqui, i, sobretot, si pensa que hi ha possibilitats que el Sr. Rajoy governi Espanya, que li tregui el compromís que el govern del PP a Madrid enviarà a Mallorca els euros que manquin per acabar aquesta obra. Ja està bé d’haver de demanar caritat, d’haver de reclamar que ens tornin una mil·lèsima part dels doblers que se n’han duit.
 1. Acaba l’argumentari del PP fent referència a la destrossa de patrimoni i paisatge que ha suposat aquesta obra.Comencem pel patrimoni. L’obra del tren de Llevant ha estat posada com a exemple de la recuperació del patrimoni ferroviari: estacions, ponts, … No sé si el PP pot dir el mateix. Tots recordam la gestió que se’n va fer de la rehabilitació de l’estació de Sant Llorenç des Cardassar: llevar-li el capell i deixar que el temps, (quatre anys!!!), passàs per damunt d’ella.Anem ara al paisatge: Es fa difícil fer una obra d’aquesta envergadura sense tocar vegetació acumulada des de feia molts d’anys. La seguretat de l’obra i la seguretat de la via han fet imprescindible haver de tallar o arrabassar plantes i arbres. Tots els que s’han pogut salvar s’han replantat, però, així i tot, l’impacte ha estat gros. Tant com ho serà quan, passat aquest govern del PP, les màquines hagin de tornar a fer netes les vies cobertes de vegetació per posar en marxa, de bell nou, un projecte que ha de donar feina a molta de gent i ha de contribuir a una mobilitat sostenible entre els municipis del Llevant mallorquí.

2 comentaris a “Sense ànim de polemitzar, o sí…

 1. El que és ben cert és que per qualsevol partit amb seu a Madrid, sempre serem el darrer mot del credo. Bé que en va tenir de doblers el PSOE per fer el l’AVE fins a Albacete o l’aeroport de Castilla La Mancha i el PP per fer l’Aeroport de Castelló o més aprop d’aquí el famós Palma arena (a més del Palauet den Matas).
  Però no, ara ni uns ni altres no poden aconseguir els doblers per acabar el tren, un tren que vull recordar que fa 80 anys hi havia gairebé el doble de kilòmetres en funcionament que no ara (com bé figura a un dibuix que va fer la meva padrina fa devers 75 anys i que encara roman a ca nostra).
  P.D.: Per cert, qui es creu que una persona que té una carrera tan complicada com la de medicina no és capaç d’aprendre el català? Si els metges no entenen la nostra llengua és senzillament PERQUÈ NO ELS HI DONA LA GANA.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. COMUNICAT DE LA JUNTA DIRECTIVA DE L’ASSOCIACIÓ
  “JUBILATS PER MALLORCA”

  El govern Balear amb el darrer acord de fer innecessari el coneixement del mallorquí, el menorquí, l’eivissenc i el formenterer (el català) per fer feina a la funció pública a les illes Balears, s’acaba de fer còmplice del delicte d’etnocidi (genocidi lingüístic) que, fa casi 300 anys, va decretar en Felip Vè contra els autòctons d’aquestes illes. S’ha demostrat que és una mentida l’excusa de mal pagador que posen de dir que el “Balear” és una llengua diferent del català, contra l’opinió de la Real Academia Española de la Lengua, de tota la comunitat científica en matèria lingüística i de totes les universitats del món.

  S’ha demostrat que és una mentida perquè quan volen llevar el requisit de coneixement del català no hi volen posar el de coneixement del Balear, i és així perquè volen eliminar la nostra llengua. Perquè, ¿com és possible que essent obligatori el coneixement d’una llengua de la força del castellà i innecessari el coneixement del mallorquí, el menorquí, l’eivissenc i el formenterer, i amb la pressió dels mitjans de comunicació i de la mobilitat poblacional, pugui perviure la llengua pròpia dels autòctons? Ells ho saben i per això ho fan.

  Des de Jubilats per Mallorca afirmam que:

  1.- El fet de que hi hagi qualsevol llengua que a les illes Balears tengui un estatus de reconeixement i d’oficialitat superior al de la llengua pròpia dels autòctons és una injustícia, una acció colonialista i un atemptat contra els nostres drets lingüístics
  (d’acord amb la Declaració Universal dels Drets Lingüístics que en el seu dia fou aprovada tant pel Parlament Balear com pel Parlament Espanyol)

  2.- La democràcia no és la dictadura de la majoria i ningú, al·legant majories parlamentàries més o manco conjunturals, no té el dret d’atemptar contra els drets fonamentals del nostre poble.

  3.- Aquesta decisió del Govern Balear, a més d’esser una injustícia colonialista manifesta, va en contra dels interessos laborals dels qui han estudiat aquí i dels d’aquells qui, venguin d’on venguin, estimen aquestes illes i tot allò que els és propi, i a favor dels interessos dels qui vulguin venir aquí a fer de funcionaris “turistes” i dels d’aquells que, siguin o no siguin d’aquí, odien les característiques que ens identifiquen com a poble o les tenen per no res.

  4.- Si el PP no obliga el govern que el representa a rectificar aquesta decisió demostrarà esser un partit colonialista i antibalear.

  5.- No renegarem dels nostres drets lingüístics i els exercirem més enllà de les decisions tiràniques dels polítics de torn.

  Palma, 27 de Setembre de 2011

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada