11208 signatures

Els partits majoritaris (PP i PSOE) acordaren el passat mes de gener, amb el suport del PNB i CIU, un canvi de la Llei electoral general, per fer més difícil la participació dels partits sense representació parlamentària.

Mentre la ciutadania exigeix llistes obertes i escons proporcionals, els partits majoritaris, violant el principi de la lliure competència electoral, intenten posar fre al pluralisme per consolidar un bipartidisme que els afavoreix.

La reforma de la Ley Orgánica del Régimen Electoral General, modifica l’article 169 en el sentit que: “Los partidos, federaciones o coaliciones que no hubieran obtenido representación en ninguna de las Cámaras en la anterior convocatoria de elecciones necesitarán la firma, al menos, del 0,1% de los electores inscritos en el censo electoral de la circunscripción por la que pretendan su elección”. I afegeix que “ningún elector podrá prestar su firma a más de una candidatura”.

Quasi el 90% dels partits que es presentaren a les eleccions generals de l’any 2008 ( 88 de 98) no ho podran fer si no reuneixen aquest requisit.

Només podran obviar aquest requisit el PSOE, PP, CiU, PNV, ERC, IU, BNG, Coalició Canaria,  UPyD i Nafarroa Bai.

Algú dirà que la signatura del 0,1% dels electors inscrits en el cens de la circumscripció tampoc no és tant … Que ho demanin als petits partits que es volen presentar per Madrid o a Catalunya.

Però encara hi ha més traves. Les signatures s’han de recollir en només vint dies, just abans de presentar les candidatures. El termini començà el passat 27 de setembre i acaba aquests dies.

La coalició PSM-INICIATIVAVERDS-ENTESA-EQUO, per concórrer a les eleccions ha hagut de posar en marxa aquesta recollida de signatures. Eren necessàries unes 800 signatures per poder complir el requisit i la coalició encapçalada pel PSM n’ha recollides 11.208. Gràcies a totes les persones que han volgut donar-hi suport.

 

 

 

 

 


 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada