Francesc Tàrrega

Francesc d’Assís Tàrrega i Eixea fou un músic valencià que va viure durant la segona meitat del segle XIX i principis del XX. Es va especialitzar en la guitarra i es considera que fou el qui va establir els fonaments de la tècnica de la guitarra clàssica com instrument de recital. Va oferir concerts arreu d’Espanya, França i també va venir en alguna ocasió a Mallorca.
Les seves obres més conegudes són Recuerdos de la Alhambra, Capricho árabe i Danza mora, a més de les transcripcions per a guitarra d’obres de Beethoven, Chopin, Mendelssohn i la Serenata española de Malats.
Però el que molta gent no sap és que la famosíssima sintonia de Nokia és també el fragment d’una obra de Tàrrega: el Gran vals per a guitarra. Si voleu sentir aquesta obra clicau l’enllaç:Gran vals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada