Una altra decepció

Els membres de la plataforma pel tren de Llevant acumulam una decepció més. No per esperada deixa de ser decepció.

Decepció en primer lloc pel tarannà del Sr. Bauzá i del Sr Company i, també, del Sr. Pastor.
Del Sr. Bauzà perquè en el seu curt esquema de la nostra comunitat el tren no hi entra. El tren Manacor-Artà-Cala Rajada no llueix com el corredor mediterrani, no li permet fer-se fotos amb glamour; ni tan sols li serveix per reivindicar-se contra Madrid.

Del conseller de Territori i Mobilitat, Sr. Biel Company, evidenciam la desgana amb què aborda el tema: Anuncia l’atur d’obres dia 29 de juliol, el signa el 22 d’agost amb les empreses i fins dia 23 de setembre no ha demanat (a través d’un secretari general tècnic una reunió amb Madrid). Per això té 6 secretaris que ens costen més de 200.000 ¬ a l’any? Que no el pagam dels nostres imposts, també?

El Sr Company s’ha après un discurs de memòria carregant contra la gestió feta fins ara en el sentit que era molt millorable. D’acord. Però per això governa ara vostè. Idò envesteixi la feina i faci-la ben feta!
Als batles els reuní per dir-los oficialment que tenia 6 opcions. Que la primera és el tren si arriben els doblers. Anava de farol o sols mostrava la seva barra?

Fou l’única novetat de la reunió. No digué quines eren les cinc restants.

Per cert, si no hi ha doblers per fer res, d’on traurà els doblers per a l’equip de manteniment? I els doblers per a les indemnitzacions a les empreses adjudicatàries? I els doblers per arreglar la vergonya que tenim ara? O això no era al guió?

Sr. Company, els estudis, les obres i el finançament són per fer el tren. Tot està més que aprovat i justificat. No ens cansarem de repetir-ho. O és que ara tenen pressions del sector del transport discrecional? A qui no interessa el tren? Als transportistes? Als taxistes? A les empreses d’autocars? Parlem clar d’una vegada. Per què ara ens trobam gent que ens insulta anònimament pels mitjans digitals pel fet de defensar una proposta necessària, ecològica, segura, activadora de l’economia i vertebradora del territori?

Ja hem manifestat en altres comunicats que el tren no ha de ser un tema de partit. És una inversió general que tothom plegat ha d’anar a reivindicar on faci falta. I el Sr. Bauzá l’hauria d’encapçalar; 443 milions ho justifiquen.

Del Sr. Pastor veim com cada dia “pasteleja” amb els el seu partit. Consideram que és ell qui ha d’encapçalar les reivindicacions. Manacor s’ho mereix i ens ho mereixem aquells que férem costat que el tren arribàs fins a Manacor.

Dels batles esperàvem més fermesa. Capacitat d’arribar a acords i sobretot de defensar els quatre punts del manifest que signaren fa 15 dies:

1. Que es reprenguin les obres del tren Manacor-Artà-Cala Rajada.
2. Que s’exigeixi el compliment del Conveni ferroviari de la línia Manacor-Artà-Cala Rajada.
3. Que es renegociï amb el Ministeri de Foment l’addenda anual de les aportacions.
4. Que es faci un calendari real per a la finalització de la línia fins a Artà i la continuació fins a Cala Rajada.
Pensam que havien d’haver anat a la reunió per posar aquests punts damunt la taula i, en cas de no arribar a cap acord, denunciar-ho. Són punts que tot responsable polític pot assumir.

La Plataforma continuarà reivindicant i demanant el tren. Si no ens n’hem cansat en 14 anys, no ens en cansarem ara. No ens mou cap altre interès més que disposar d’un mitjà de transport que ens uneixi a la resta de Mallorca. Aquells que s’hi vulguin afegir o que vulguin que anem plegats saben on ens poden trobar i, si volen, ens veurem a la marxa del 6 de novembre. Mentrestant, continuarem reivindicant que el tren es posi en marxa, ja!

VIA LLIURE AL TREN!

Si en 14 anys no hem perdut l’alè ni la raó ni les ganes; no el perdrem ara!

Ens trobareu al correu plataformatrenllevant@gmail.com

o al facebook  volem tren llevant

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada