Moments de cinema

Avui us present algunes escenes d’un dels films que més m’han fet riure en aquesta vida: Big Lebowski (dels germans Cohen). 

L’argument és molt senzill: The Dude (El Nota, El Penjat) és un peculiar personatge brut i vagarro que beu, fuma  i juga a bitlles tot el dia (tot un antiheroi) a qui confonen amb un altre. Això el portarà a viure una sèrie de desventures còmiques i surrealistes.

L’humor negre i surrealista que empren aquí els germans Cohen és genial i, de fet, la pel·lícula es va convertir ràpidament en un fenomen cultural, fins al punt que se celebra anualment a Amèrica la Lebowski Fest i per Internet s’ha difós una pseudoreligió anomenada Dudeism que es dedica a mostrar la filosofia i l’estil de vida del protagonista principal (com diria n’Obèlix, estan ben bojos aquests romans; en aquest cas els americans).

La primera escena que us deixo és la de l’entrada del personatge de Jesús, el rival a les bitlles de Lebowski i els seus amics. Els gestos de l’actor John Turturro, que interpreta aquí aquest personatge, són encertadament exagerats i còmics, mentre de fons escoltam una música molt adient per a l’escena: Hotel California, interpretada pels Gipsy Kings.

http://youtu.be/p6z0Zay9itk

En l’altra escena us deix The Dude (El Nota, El Penjat) que, cansat que entrin a ca seva i el tupin (ho fan unes cinc o sis vegades en el trancurs de la cinta), decideix posar-hi solució. Però el seu enginy no arriba a tant…

http://youtu.be/2-aiWxmJBds

2 comentaris a “Moments de cinema

    • Sa libèŀlula balla contenta a des ritme de “por el camio del desierto…”. I do crec que l’hem vista menos vegades de ses que la tornarem a veure. Gràcies per sa dedicatòria, però ahir no feia s’aniversari, feia es cumpleanyos…. És lo que té sa libèŀlula… Que és portenya…

      VA:F [1.9.22_1171]
      Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada