La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Arribam a mitjan mes de novembre. Novembre és un mes trist, de nits llargues i fredes i dies curts.  A finals d’aquesta setmana el Sol deixarà de brillar a les 17 hores i 32 minuts, perdem claror, dia a dia, i el cos, el camp i les plantes ho noten. Anam camí de l’hivern. Comença la naixença dels primers sembratsLa Lluna entrarà en minvant el proper divendres, dia 18, a les quatre i nou minuts de l’horabaixa en el signe de Leo.

És un bon moment per assaborir els aglans, les castanyes, les nesples, els codonys, les serves i les arboces.

Insistiu, a veure si trobau algun esclata-sang, peu de rata, picornell o gírgola.

Comença a ser bon temps per empeltar els arbres fruiters, especialment pereres i pomeres.

La festivitat més important de la setmana és Santa Isabel d’Hongria, el proper dijous. Princesa viuda, serventa dels malalts, va néixer el 1207 i morí jove, el 1231. Abans de la reforma del santoral cristià catòlic, aquesta festa es celebrava el 19 de novembre.

Divendres es celebra el Dia europeu de l’ús prudent dels antibiòtics. Ja ho sabeu!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada