La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Darrera setmana sencera del mes de novembre. La setmana que ve ja encetarem el mes de desembre. Diumenge que ve el Sol ens acompanyarà 9 hores i 41 minuts. El dia encara s’anirà escurçant. La Lluna serà nova el proper dia 25 en el signe de Saggitarius a les 7 i 9 minuts.

El cel ha obert l’aixeta i pareix que la setmana que entram encara seguiran les pluges.

A fora vila podeu començar a podar els ametllers i ja podeu fer matances.

Setmana carregada de sants importants. Al manco n’hem d’anomenar tres: Santa Cecília, Santa Caterina i el beat Ramon Llull.

Dimarts és Santa Cecília. Verge i màrtir romana. És la patrona de la música perquè, segons la tradició, el dia de les seves noces, mentre sonava l’orgue, ella demanava al Senyor mantenir el seu cor i el seu cos immaculats: “Cantatibus organis Caecilia in corde suo soli Domino decantabat dicens: “Fiat cor et corpus meum immaculatum”. Una traducció errònia d’aquest text de la Passio va fer pensar que era ella mateixa la qui tocava l’orgue i, per això, és la patrona de la música.

Divendres és Santa Caterina o Catalina. Verge i màrtir d’Alexandria, titular del monestir del Sinaí, és la patrona dels filòsofs, dels carreters, dels moliners, dels notaris i dels mestres carrossers d’automòbils. Algú ha volgut veure en aquesta santa la filòsofa Hipàtia d’Alexandria, protagonista de la pel·lícula Àgora, d’Alejandro Amenábar.

Diumenge és la festivitat del beat Ramon Llull. Doctor il·luminat, mallorquí il·lustre, pare de la llengua catalana literària, filòsof, místic, teòleg i missioner. Fill de Ramon Mat Llull i d’Isabel Erill, que pertanyien a una important família catalana, va néixer a la Ciutat de Mallorca l’any 1232 o 1233 i morí l’any 1315 en un vaixell que el retornava a Mallorca des de Tunis on podia haver estat apedregat per una turba enfurismada. El seu cos reposa a la basílica de Sant Francesc de Palma.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada