Sensacions des d’una mesa electoral (I)

El PP ha guanyat les eleccions generals del 20-N. Tampoc és cap sorpresa. El PSOE ha sofert una bona bufetada. Els efectes de la crisi i els més de quatre milions d’aturats han tingut el seu pes amb els resultats. Però l’anàlisi polític ho deixaré als experts. Els diaris no deixen de parlar-ne. Aquest article ni tant sols fa referència als resultats de Sant Llorenç. D’això també se n’encarreguen d’altres (mirar notícies de card.cat). Aquí tant sols es descriuen les sensacions i vivències passades a una Mesa electoral. Aprofitant que vaig ser un dels Elegits, he intentat plasmar l’esdevingut durant la jornada electoral dins la sala de Ca Ses Monges on estava situada la nostra mesa Electoral, i esper que molts companys també agraciats amb el sorteig es sentiran, almanco, una mica retratats. D’aquí una aferrada a tots ells i ànims per a pròximes eleccions. Que no ens toqui!!

Tocaven les 08:10 del 20-N quan em presentava a Ca Ses Monges per a complir amb el meu deure amb la democràcia i el nostre país. És cert, la carta ens citava a les 08:00, però els 10 minuts de gràcia no hi ha manera d’evitar-los, potser vengui de família, però la veritat, m’agrada aprofitar-los. Són d’agrair. El meu suplent segur que ja m’estava escalfant l’orella. Estàvem allà, reunits, tots en cercle, mirant-nos amb cara de circumstàncies, i alhora de comprensió, tanta mala sort. No ens podria haver tocat la loteria? Pensava més d’un… Hom a vegades es demana com és possible que amb tota la gent que vindria encantada, bé perquè li vendria de gust bé perquè la paga alleugeriria una mica les seves necessitats, no es fa una llista de voluntaris i, d’entre ells, que surtin els elegits. I tothom content.

Esvaïts els nervis inicials, és hora de constituir la Mesa. On son els interventors de cada partit polític? Qui sap. Potser confien plenament en la professionalitat de la Mesa, potser estan malalts o el despertador no ha sonat, el meu cervell no deixa de rumiar. Hi ha una mica de rebombori a l’ambient…a les passades eleccions locals això pareixia el mercat!! Com es nota que no es juguen els “quartos” en aquestes eleccions!!. Que cau de lluny Madrid per haver-se d’aixecar d’hora. Constituïda la Mesa es distribueixen les paperetes, el munt del PP una mica més gros per si de cas, s’ordenen els sobres, ens repartim el material, llapis, regla i subratllador i cens electoral. Comença la jornada. Tothom al seu lloc.

Continuarà…

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada