Allà on viuen els monstres

Ara que és Nadal i els nins esperen il·lusionats el millor dels regals,  us faig una petita recomenació: el llibre infantil Allà on viuen els mostres (1963), de Maurice Sendak.

És un llibre per a nins que ja comencen  a captar els contes (és a dir de 4-5 anys), però no importa sàpiguen llegir ja que hi ha molta poca lletra i aquesta, si de cas,  pot ser llegida en veu alta pel pare o la mare de torn. Així que ja ho sabeu nous pares de Sant Llorenç (que darrerament us heu posat mans a l’obra i sou molts), si voleu regalar cultura, emocions i aprenetatge al vostre nin, aquest és el vostre regal.

La trama tracta d’un nin rebel (quin no ho és) que un vespre es passa de la ratlla i és castigat. Ja en la seva habitació,  es refugia en un món inventat, de ficció (qui no s’hi escapa alguna vegada, sigui gran o petit), on habiten uns monstres molt especials. Allà viu una sèrie d’aventures que li faran aprendre algunes lliçons (l’amistat, el difícil que és ser el pare de tots… però sobretot descobrirà que ser tan trapella no porta enlloc). Tot això es conta amb unes il·lustracions (de les quals us en deix una mostra) artesanals i plenes de màgia que fan gaudir la vista. Mai un conte tan breu ha donat per tant com aquesta obra mestra. Encara record les sensacions que em produïa quan el llegia de petit: aventura, disbauxa, arrepentiment i, per què no, un poc de por.

Aquí teniu algunes de les il·lustracions que acompanyen el llibre:

També us deix el tràiler de la pel·lícula que Spike Jonze va fer sobre el conte. Personalment consider que és inferior al llibre (sobretot perquè es nota que han intentat allargar una història curta fins a la duració estàndard d’un film), però la seva força visual és indiscutible:

Un comentari a “Allà on viuen els monstres

  1. Bon film i com bé dius fet més llarg del que dona i un llibre que si que val tenir a la llibreria de ca nostra.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada