Punt de vista del PP sobre el ple de dia 26

Dijous dia 26 de gener, a les 8 de l’horabaixa va tenir lloc un Ple Ordinari amb el següent ordre del dia.

 1. Aprovació de l’acta de la sessió 2011/12, de 17 de novembre de 2011.
 2. Canvi de periodicitat de les sessions ordinàries del Ple de l’Ajuntament i de la Comissió d’Assumptes Generals.
 3. Sol·licitud de l’Associació Estel de Llevant.
 4. Reglament sobre funcionament d’establiments públics i activitats recreatives i sobre activitats secundàries a l’aire lliure.
 1. Donar compte dels acords de la Junta de Govern Local i de les resolucions del batle.
 2. Precs i preguntes.

Quan al primer punt els membres del PP vam votar que no, com venim manifestant votarem que no fins que no es gravin els plens ja que consideram que actualment les actes no reflexen tot el que hi passa.

Pel que fa al canvi de periodicitat de les sessions vàrem votar que no. En aquest punt vàrem expressar que no enteníem per què s’havia desconvocat un ple que no havia estat convocat (és així per estrany que sembli) al·legant, a més, que no hi hauria quòrum. Com pot ser que sabessin que no hi hauria quòrum si no s’havia convocat? És més, de quòrum, n’hi havia per què els 5 membres del PP ja el constitueixen.

Al final la qüestió era que un dels membres de l’equip de govern no podia assistir al ple (que no s’havia convocat, però sí desconvocat). La pregunta que ens feim és: si qualque dia no hi pot assistir un membre de l’oposició, també es desconvocarà?

Pel que fa a la Sol·licitud de l’Associació Estel de Llevant tots el membres vàrem votar a favor.

Pel que fa al 4rt punt Reglament sobre funcionament d’establiments públics i activitats recreatives i sobre activitats secundàries a l’aire lliure els membres del PP vam votar que no. Ja fa dos pics que es presenta aquest reglament i que es fan comissions informatives per intentar explicar-nos com funciona. La darrera comissió, celebrada dia 23 va ser un autèntic “catxondeo”. Aquest actes han de servir per informar i aclarir dubtes, no per què un dubte et condueixi a un altre ni molt manco per fer broma sobre la confusió del reglament. Això, junt amb el fet de què es tracta d’un document confós, enrevessat i ambigu ens va dur a considerar que, tot i que sigui necessari regular aquest tipus d’activitats, no es podia votar a favor.

A la part de control els membres del PP vam assenyalar un parell de punts:

 • Vam demanar per què s’havien entregat 13.200€ a la regidora senyora Maria Montserrat Rosselló per atendre les despeses de les festes de Son Carrió. Ens vam contestar que era un procediment habitual i que es feia per pagar determinades  factures al moment i que, a més, aquestes estaven justificades. En cap cas vàrem insinuar que no ho estassin de justificades, simplement trobam que són quanties força importants i ens va cridar l’atenció que s’entreguin amb tanta lleugeresa.
 • Ens vam interessar per saber quina és la situació en què es troba el senyor conegut com “El Córdoba”. Segons ens havia informat la policia es trobava vivint davall un pont. La regidora de benestar social ens va informar de que no viu davall un pont, sinó davall un no-sé-què (ho dic així perquè no ho vaig entendre) amb un parell de mantes i que des dels serveis socials s’han posat en contacte amb ell per convèncer-lo per d’anar a un lloc a altre. Ell diu que no se’n vol anar i que una persona  està mirant d’arreglar-ho. Des de l’oposició seguim demanant que s’esgotin totes les vies possibles i que es segueixi fent feina amb aquest tema.
 • Vàrem demanar quines eren les empreses subcontractades per dur a terme les obres del tanatori. Aquesta era un pregunta que vàrem presentar per escrit amb un parell de dies d’antelació. Amb tot no ens ho van saber dir, no sabem si és perquè no ho saben (que ho haurien de saber perquè l’empresa contractada té l’obligació de notificar a l’Ajuntament a qui subcontracta) o perquè no volen…
 • Sol·licitàrem que es prenguin mesures per reduir les despeses en telefonia ja que cada més paguem més de 5000€ (la darrera és de 5407,88€) en línies fixes i més de 1500 (la darrera és de 1580,40€) en mòbils. Així mateix vam manifestar que tenir 60 línies de telèfons mòbils ens sembla un autèntic despropòsit. Ens van dir que ho fan per què és més barat tenir 60 línies que tenir-ne menys. Bé, això del menys es molt relatiu, per què si bé es vera que les factures són inferiors ara que quan en tenien 48, no crec de cap manera que sigui més barat que tenir-ne 10. Pensam que el poble sols hauria de pagar les estrictament necessàries i imprescindibles. Això de que els regidors en tenguin ens sembla ridícul, sobretot tenint en compte que amb el sou que cobren, ja es podrien pagar bé cadascú la seva.
 • Vàrem sol·licitar que l’any que ve no es facin agendes, ja que aquest any s’ha gastat més de 1500€. En tot cas, si en tornen fer es poden estalviar les nostres.
 • Vam pregar que es tanquessin adequadament les barreres del que era la taulera, actual munt d’escombraries, ja que els al·lots hi entren, sobretot els diumenges que hi ha futbol, i el dia menys pensat qualcú es farà mal i haurem de partir a córrer cercant de qui és la culpa de que no estes tancat.

3 comentaris a “Punt de vista del PP sobre el ple de dia 26

 1. Acabo de leer el punto de vista de la regidora del Partido Popular sobre el Pleno del Ayuntamiento de San Lorenzo (no pongo des Cardassar, porque suena muy mallorquinote y supongo solicitará su partido la modificación del topónimo, como en Palma de Mallorca). Después de la lectura me han quedado toda una serie de dudas que desearia expresar. En relación al Reglamento de actividades al aire libre me sorprende sobremanera que el PP votase en contra; más a un, que lo hiciera porque entre cinco personas no han sido capaces de entender un Reglamento, y que no les hayan bastado dos comisiones informativas para enterarse lo más mínimo (tal vez con el PAGO de una tercera Comisión Informativa…). Francamente, o el texto es de lo más enrevesado o Houston tenemos un grave problema.
  Por otra parte, Lo de los teléfonos no tiene desperdicio. Nos quieren hacer creer los cinco regidores del Partido Popular que si estuvieran gobernando se pagarían de su bolsillo el teléfono mobil “municipal”. ¿Hace su partido eso en el resto de administraciones que gobierna?. Recuerdo que el sueldo de director general no es nada despreciable, siendo así y por la misma regla nuestros directores generales, consejeros y demás deberian hacer lo propio con sus móbiles, ya que también los paga el pueblo. No obstante, nos encontramos con directores generales que no tienen ningún problema en afirmar que pasan poco por su despacho puesto que trabajan a distacia via teléfono (y con eso no quiero criticar la metodologia de trabajo). En definitiva, entiendo que se deba racionalizar al máximo el gasto, pero no que pretendan hacer creer cosas a la gente que no son ni serán.
  Por último, recuerdo que una vez dijo que su partido no hacia política con la Lengua. Creo que los acontecimientos de estas últimas semanas han demostrado todo lo contrario, incluso lo demostraron ustedes al abandonar un pleno en el que se quería debatir sobre la proposición de ley que va a presentar su partido. Sin duda una falta de consideración hacia sus votantes y resto de ciudadanos ya que deberían tener derecho a saber la postura de su grupo municipal.Espero que si son tan dadivosos no dudarán ni un momento en devolver el importe que toca por la asistencia a dicho pleno.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Sobre la gravació del Ple de l’Ajuntament, si el PP té una postura ferma en aquest punt hauria de fer un pas més enllà que la mera negativa a l’aprovació de l’acta.. Seria convenient (ignor si ja s’ha fet) fer una petició formal i fonamentada sobre la gravació, i en el cas de resposta negativa, seria interessant la pròpia iniciativa per part del partit o de qualsevol interessat, a gravar el Ple, sempre que la gravació anés dirigida a fer-la arribar al públic en general, per exemple per via internet ( a card.cat???).
  Pel qui es pugui mostrar interesat indicar que tant la llei, com la jurisprudència, com l’Agència de Protecció de dades, ha amparat als qui han dut a terme aqueste iniciatives sobre la base del caràcter públic dels plens municipals i el dret a la informació, amb les úniques excepcions de que un assumpte que es tracti en el Ple pugui afectar a drets fornamentals dels ciutadans sempre que l’assumpe en qüestió es declari formal i motivadament reservat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Indicar, també, que seria convenient que la iniciativa, tant política com particular, per educació i d’acord amb el principi de la bona fè, hauria de venir precedida d’una comunicació formal i pública dirigida a l’ajuntament i als possibles assitents al Ple (salvaguardant, en la mesura que tècnicament sigui possible la intimitat d’aquests últims)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada