La Ceba. Herbes i Plantes

La Ceba, una planta d’origen asiàtic, que no pot faltar a cap cuina, no només pel seu ús culinari, si no també per la seva utilitat medicinal, una planta diürètica i depurativa.

Coneguda ja en la cultura egípcia, on se cultivava i coneixien les seves grans propietats. Ara a finals d’hivern és el moment més  recomanable per al seu trasplantament. Les seves propietats medicinals internes: diürètica, digestiva, bona per la circulació sanguínia, per fluïdificar, també bactericida i anticancerígena; i les propietats medicinals externes: picadures i locions capil.lars.

Una recepta útil. Xarop de Ceba

En aquest dies tan freds que estem passant no hi ha res més indicat que la ceba. Amb les seves propietats podem ajudar al nostre cos, ja que la ceba és molt indicada per combatre refredats, tos, grip,etc.

Per fer aquesta recepta, només necessitam, mel, ceba i un pot de vidre.

El primer que necessitam és un pot de vidre, que omplirem de ceba tallada, després a poc a poc anirem omplint amb la mel fins tapar tota la ceba de mel.

Tancarem el pot de vidre que reposarà 24 hores. Desprès quant tota la mel s’hagi mesclat amb el suc de la ceba, colarem i tendrem preparat el nostra xarop, per aquests dies de fred.

 

2 comentaris a “La Ceba. Herbes i Plantes

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada