La cançó de la setmana

Aquesta setmana tornam amb el rock and roll clàssic, però aquesta vegada un poc més suau i més apropat al blues que no al heavy metal. Us present el ja mític Neil Young.

Aquest artitsta canadenc toca des dels anys 60 i és un dels músics més compromesos amb temes com el medi ambient, la pau o diversos problemes socials. Això ho reflecteixen  les seves lletres, sempre acompanyades de rock-blues o precioses balades. En aquesta ocasió he optat per posar-vos un tema enèrgic i guitarrer, Rockin’ in the Free World (del disc Freedom, del 1989), i en una altra ocasió (mestres com aquest segur que tornaran a sortir en aquesta secció) ja us posaré alguna de les seves famoses balades.

Com deia, idò, Rockin’ in the Free World és una cançó poderosa i plena d’energia, i més encara en directe, com és el cas (cantada al famós Festival de Glastonbury, amb un públic totalment entregat). Sis minuts d’autèntic rock and roll amb un so perfecte, un joc de llums al·lucinant, i uns músics entregats a la causa. La millor versió del l’artista canadenc, capaç de moure multituds i despertar consciències. Us deix la lletra subtitulada perquè vegeu com Neil Young fa un precís retrat de la societat nord-americana, plena de desigualtats socials. A més, demostra la seva espontaneïtat en incloure improvisadament el “Yes, we can” d’Obama de manera iròncia i punxant.

Un pensament a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.