Nova enquesta de Card.cat

Aquesta vegada l’enquesta tracta sobre una tradició que s’està celebrant actualment: la quaresma. Entra a votar i dóna la teva opinió sobre aquest ancestral esdeveniment.

Fas algun dejuni o abstinència en temps de quaresma?

 • No faig cap tipus d'abstinència (58%, 31 Vots)
 • Sí, abstinència de menjar carn els divendres (19%, 10 Vots)
 • No, jo per quaresma és quan més excessos faig!! (13%, 7 Vots)
 • Sí, faig abstinència els divendres i dejuni pel Dimecres de Cendra i Divendres Sant (8%, 4 Vots)
 • Sí, faig una abstinència particular durant tota la quaresma (2%, 1 Vots)

Nombre de votants: 53

Loading ... Loading ...

5 comentaris a “Nova enquesta de Card.cat

 1. Si no vaig equivocat, la primera opció està girada. És a dir, l’abstinència (més severa) es limita al Dimecres de Cendra i Divendres Sant, i el dijuni s’extén a tots els divendres de Quaresma. Igualment la qüestió de la carn en divendres (que vol ser la segona opció) crec que és dijuni, i no abstinència. Si no és així, qualcú me podria fer es favor de corregir-me.
  PD: la segona opció que fa referència a menjar ‘car’ m’agrada molt. Així que ja sabeu, res d’anar a ‘Can Pinxo’ es divendres…. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Crec que està bé com està. Dejunar és no menjar (o menjar molt poc), i abstinència és no menjar alguna cosa concreta (que ens suposi un sacrifici com no menjar carn).

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Be se maitexe paraule ja ho diu; Pagau Butla, hi ja podeu torea es diju i se astinencia; Ho sia: Butla, mos burlam de vosaltres, però mira; En tot in en he això, per tredicio es Divendres Sant no menx carnt, i quant era jovenell, feia se Corema de no fumar, Això te ejudave ha ferte una petita neteje interio des cos.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Hi ha costums que no tenen cap sentit. Si es fes així com toca, s’hauria de fer tots els dies, no? Idò o tots o cap. Ara, que cadascú faci el que vulgui, però jo les panades les me fot quan les treuen del forn 🙂 .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada