Que paguin el que deuen i es deixin de bajanades

Mentre el govern de les Illes deu més de 22.000€ a l’escola de Sant Llorenç i a tants d’altres centres, avui he llegit al diari que donaran subvencions de 50.000€ per a edicions de llibres en les modalitats balears de les Illes.
Segurament ho deuen fer per ‘untar’ a qualque editora amiga, ja que en el temps en que jo feia primària -fa més de 20 anys-, als llibres de català ja hi havia parts a on xerraven dels diferents dialectes i subdialectes del nostre idioma i de les paraules que canviaven segons la zona.
Sembla que els nostres governants no han canviat i segueixen tendint a la corrupció tot i el merder que té muntat el seu ex-president devers els jutjats. En començ a estar molt fart d’aquesta gent que es pensa que se’n poden riure de nosaltres a la cara i que després en venir, encara els hi han de posar l’estora vermella.

3 comentaris a “Que paguin el que deuen i es deixin de bajanades

 1. I te diré més…
  Actualment ja hi ha versions editorials en valencià, barceloní, mallorquí… on simplement canvien algunes paraules concretes del lèxic (nin,nen,gos, ca…) ja qué és l’única cosa que poden canviar en ser la mateixa llengua. Per què, idò, es destinen més diners a canviar una cosa ja feta?
  Això jo li dic fer política amb la llengua, no?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. També pretenen canviar els llibres d’història segons el que he pogut llegir… i com a professora de secundària de Ciències Socials, he usat vàries editorials i totes tenen o bé el seu apartat que s’explica la “HISTÒRIA” de les Balears, o bé un tema específic dedicat a la nostra HISTÒRIA. Esper, que si hi ha d’haver canvis (que segons el meu parer se pot prescindir d’ells al 100%, com diu en el comentari d’en Pau ja hi ha modalitats de Balears, C. Valenciana o Catalunya en les distintes edicions) només siguin a nivell de formes i no de contingut, que ves a saber quina “història” contaran… Els llibres de text haurien de ser totalment prescindibles (tant per docents com alumnat) en un món en què la tecnologia és el nostre dia a dia!!! A més, només per demanar un dubte, els llibres de text Madrid o Andalusia, a banda dels continguts específics, també estan en les seves respectives “modalitats”? Perquè podien començar per aquí sinó…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Totalment d’acord amb vosaltres. Per sort veig que no soc l’únic que pensa el mateix.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada