Vaga de fam

Decidir iniciar una vaga de fam , no és tasca fàcil. Vet aquí alguns enllaços i informacions relativa a la vaga iniciada en defensa de la nostra llengua.

http://www.youtube.com/watch?v=XzhxmjTj_W4

http://youtu.be/1vrsK6LhlLE
http://www.youtube.com/watch?v=hcSN5lnMqEU&feature=youtu.be
Declaració Universal de Drets Lingüístics. Art. 1.1 ” ……. Amb la denominació de llengua pròpia d’un territori es fa referència a l’idioma de la comunitat històricament establerta en aquell espai”
Art- 1.2 “Aquesta Declaració ….. adopta com a referent de la plenitud dels drets lingüístics els cas d’una comunitat lingüística en el seu espai territorial, … “
Jubilats per Mallorca
Tot i que a qualque mitjà de comunicació sembla que diu que pensam lo contrari, pensam que sa persecució de ses llengües minoritàries i de ses minoritzades forma part de sa mateixa política de concentració de poder que promouen es qui han duit sa nostra societat a sa crisi actual.

Declaració Universal dels Drets Lingüístics. Article 3.2.3 “Els drets dels grups i de les persones anteriorment esmentats no podran representar cap obstacle a la interrelació i la integració d’aquests amb la comunitat lingüística receptora, ni cap limitació dels drets d’aquesta comunitat o dels seus membres a la plenitud de l’ús públic de la llengua pròpia en el conjunt del seu espai territorial

Jubilats per Mallorca

Pensa globalment i actua localment, diu l’eslogan ecologista, i globalment hem de pensar que s’han de defensar totes les llengües i les cultures amenaçades del món, i localment hem d’actuar en defensa de l’ús de la nostra llengua, ara amenaçada per un projecte de llei del govern balear que la vol fer innecessària fins i tot per accedir a la funció pública i per a ser municipals a les illes Balears, i no la vol fer innecessària per cap motiu de llibertat i de no imposar res a ningú, no, perquè es mantén la imposició obligatòria de sebre el castellà, la vol fer innecessària per aconseguir que acabi de desaparèixer del mapa.

 


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada