13 de març ante diem III idus martias

13 de març, ante diem III idus martias, dies endotercius, un dia on el matí i les primeres hores de la nit són nefastus, mentre que el període que va des de la primera hora de l’horabaixa i la posta del sol són fastus.

A l’any 4 aC va morir el Rei Herodes el Gran.

A l’any 287 es va martiritzar a sant Sabí d’Hermòpolis, essent emperador Dioclecià .
A l’any 295, martiri de sant Urpasià, arrestat per ser cristià i cremat viu.
A l’any 303, martiri de sant Macedoni de Nicomèdia, fou martiritzat juntament amb la seva esposa Modesta i la seva filla.
A l’any 483, sant Fèlix III es nomenat el Papa número 48, un Papa que va augmentar molt el patrimoni i el poder de l’Església, aprofitant les disputes entre Teodoric i Odoacre…així es va començar a perfilar l’Estat Pontifici, conquerint poder i prestigi en front dels bàrbars. El Bisbe de Roma simbolitzava la cristiandat sencera i era considerat el cap de l’Església Universal, es mostraven com a únics protectors del poble i de l’ordre social, alhora que interlocutors vàlids davant de la fúria dels bàrbars que dominaven de cada dia més els territoris.
Un 13 de març de l’any 607, es registre la duodècima passada del cometa Halley en el seu periheli.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada