Ple extraordinari a l’Ajuntament

Avui, a les 13,15, s’ha celebrat el ple extraordinari sol·licitat pel grup municipal del PP.Abans del ple s’ha reunit la comissió informativa. El PP s’ha absentat d’aquesta comissió atès que passat un quart d’hora de l’hora fixada no havia començada la reunió per manca d’assistència de la resta de regidors.

El ple ha començat amb la intervenció del batle que ha explicat que en temps i forma s’havia convocat el ple sol·licitat pel PP.

La portaveu del PP ha demanat la paraula per explicar perquè s’havien absentat de la comissió informativa i ha demanat al batle respecte per a la resta de regidors i li ha reclamat puntualitat.

El ple, sol·licitat pel PP, era per tractar:

1. Debat i votació de la moció relativa a l’aparcament de la plaça de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.

2. Debat i votació de la moció relativa a deficiències al Col·legi Mestre Guillem Galmés.

La portaveu del PP ha defensat la primera moció en els termes que s’havia presentada en el sentit que no s’havien fet obres de remodelació a la plaça per convertir-la en un aparcament i per demanar que es facilitàs l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.

El batle ha dit que votarien a favor de la moció i que el mes de juny o setembre procedirien a la seva revisió. Que com a conseqüència d’una petició feta pel PSM el mes de novembre passat s’havia fet una prova de tancar la plaça durant les vacances de Nadal. Que s’havia de permetre l’accés dels veïnats.

La portaveu del PP ha demant quan s’executaria la proposta i el batle ha contestat que el més aviat possible.

S’ha procedit a la votació i s’ha aprovat la moció per unanimitat dels 11 regidors presents al ple. No hi han assistit en Joan Santandreu i na Maria Montserrat Rosselló.

En relació a la segona moció, la representant del PP ha sol·licitat al batle que es fes un informe per part dels serveis municipals de les deficiències detectades a l’escola i que traslladàs formalment a la Conselleria d’Educació l’existència de les deficiències.

El batle ha contestat que va assistir a un consell escolar on se va plantejar els problemes que s’havien detectat;  que l’escola informà a la Conselleria d’Educació; que l’Ajuntament va enviar els tècnics i que l’arquitecte municipal va informar que no detectava un perill imminent; que el passat dia 5 de març els tècnics de la Conselleria varen fer-ne una valoració.

La portaveu del PP ha insistít en el tema i ha afirmat que el funcionament de l’equip de govern no era correcte. El batle ha considerat que l’Ajuntament no tenia competències sobre aquest tema, d’acord amb un conveni signat amb la Conselleria.

La moció ha estat rebutjada per sis vots en contra i cinc a favor.

Com que era un ple extraordinari no hi va haver més temes que tractar.

El dijous, 15 de març, hi haurà un ple ordinari.

 

 

11 comentaris a “Ple extraordinari a l’Ajuntament

 1. No m enter d’aquestes coses, així q ho deman com a dubte I no com a critica, Però aquests dos punts no es poden incloure dins del ple normal de dijous I així ens haguessim estalviat diners?
  Esta massa reple de punts el ple de dijous? Hi ha limits temporals per afegir-hi punts a un ple normal?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • El Ple extraordinari es convoca a petició del PP que, segons la llei, té capacitat legal per fer-ho. El batle l’ha de convocar i, dins el termini indicat per la normativa, pot fixar la data.
   Cada ple pot contenir tots els punts de l’ordre del dia que s’estimi oportú, la única limitació que fixa la llei és que el ple ha d’iniciar-se i acabar el mateix dia, o sigui que es pot convocar a les set del matí i durar fins a les 00 hores.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
   • És a dir, pel q dius, podem deduir q els dos punts es podrien haver inclòs al ple de dijous perfectament?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Fa uns mesos, quan es va celebrar un ple extraordinari per fer unes aŀlegacions en defensa del català, varem discutir, aquí mateix, sobre la necessitat de la seva celebració (en realitat, sobre la necessitat d’incorrer en els costos que suposa la celebració del ple) i sobre si s’hagués pogut aconseguir fer les mateixes aŀlegacions en el marc d’un ple ordinari anteior. (i encara que no vaig rebre resposta, tenc la paraula i el compromís de que algun dia la rebré).

  I avui, per molt de greu que me sàpiga, hauré de fer, en veu alta, la mateixa reflexió. Hi havia necessitat de celebrar aquest ple extraordinari dos dies abans de l’ordinari? Tan urgents eren les qüestions que no podien esperar dos dies (literalment)? És moralment (i legalment?) acceptable incorrer en un cost de funcionament de l’administració que, pel que es desprèn i en principi, era estalviable?
  No hi ha cap mecanisme dins l’ajuntament que permeti discernir entre la oportunitat i la necessitat de la celebració d’un ple extraordinari ateses les qüestions a discutir, malgrat que la petició de celebració s’ajusti a la lletra de la llei?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Vet-aquí el que va publicar el Partit Popular en relació al ple extraordinari sobre la defensa del català que havia presentat el PSM:
  “No entenem el caràcter urgent i extraordinari ja que el PSM hauria pogut presentar aquesta mateixa moció a través del grup parlamentari i després, en sessió ordinària, que els membres de l’equip de govern s’hi haguessin afegit, d’aquesta manera haurien estalviat un parell de doblerets al poble”.
  Crec que no hi calen més comentaris.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 4. Aprofitaré per dir que cada grup polític deu pensar que allò que presenta és urgent i necessari. Jo podria argumentar el perquè el PSM va demanar un ple extraordinari pel tema de la llengua: s’havia modificat l’avantprojecte, acabava el termini de presentació d’al·legacions, no hi havia cap ple ordinari on encabir-ho… Els altres partits poden pensar que la urgència és relativa.
  Si hi hagués un ple ordinari cada mes seria més fàcil poder anar presentant les diferents propostes, si l’equip de govern es prengués seriosament les propostes presentades (valoració, debat i resolució) tal volta no faria falta haver de recórrer als plenaris extraordinaris. Si la percepció econòmica dels regidors de l’equip de govern i les dietes dels grups de l’oposició fossin d’acord amb la realitat de la feina feta tampoc ens hauríem de plànyer que un plenari de mitja hora ens costi, si fa no fa, 5.000 euros. Si s’establís una cultura de consens i diàleg entre tots els partits, tots hi sortiríem guanyant, especialment el poble.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 5. Sincerament estic indignat, per lo vist l’austeritat de l’ajuntament no arriba a la butxaca dels polítics. Queda molt be que diguin que apagaran les faroles del passeig per ahorrar electricitat,…etc,etc, però com els agrada cobrar per un ple extraordinari que suposarà uns 2160 € aproximadament, per 2 punts que sincerament consider que son ridículs i que es podrien incloure perfectament dins un ple ordinari. Visca l’economia d’austeritat!!!! ( pel que fa als funcionaris i ciutadans perquè pel que afecta als polítics … Res de res ).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 6. Cost d’un Ple des Comité Conspirador….5 €/pers (sopar VB inclòs)
  Cost d’un Ple de mitja hora de s’Ajuntament…..+/- 5000 €!?!?!?!?!?

  FIEEEEEEEEEEEEESTA!!!!!!
  Hoy fin de semana porrito de marihuana
  Cerveza por la mañana
  Sol, playa, jarrama…..

  http://m.youtube.com/watch?v=Zw1dPwBHTMg

  (cançó rapera “sueño de una noche de verano” dun tal Delahoja, ideal per quan has arribat a una situació, com aquesta, que podem qualificar com una “situació FROM THE LOST….TO THE RIVER”)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 7. comite conspirador…estam molt malament…jajaja!!! Directament aquests politics nostres es el q faran: “tumbados en la playa y porrito de marihuana ” . Pero saps que es el pitjor de tot, que estic convençut que n’ hi ha molts d’afectats i que es donen per aludits que ni es dignaran a contestar…perque ? Perque saben que tenen mes cara que esquena i que la seva butxaca no es la dels altres.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 8. Estic totalment d’acord que aquest plenari passat ha estat vergonyòs econòmicament parlant, jo propòs, si hi ha algú de l’equip de govern que ho vulgui dur a terme, millor, que els plens extrordinaris no fossin remunerats, si són urgents i realment els nostres polítics fan feina per la millora de la comunitat no els ha de sabre greu reunir-se un migdia una estoneta totalment de franc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada