Jaume Bonet, 25 dies en vaga de fam

Quan escric aquestes línies, en Jaume Bonet ha començat el 25è dia de la vaga de fam en protesta per la política lingüística del govern del PP.

Ahir vespre, als Jardinets de Gràcia més de 1500 persones es manifestaren a favor de la nostra llengua.

MANIFEST

Avui horabaixa la cantant Maria del Mar Bonet i l’escriptor Biel Mesquida han visitat en Jaume. L’han trobat dèbil després de quatre dies en què no ha rebut visites i es passa les hores descansant.

 

 

Avui vespre, a les vuit, hi ha hagut una concentració silenciosa davant Can Alcover. Aquesta concentració s’ha convocat a través de les xarxes socials com a suport a en Jaume i Jubilats per Mallorca. S’han encès 24 espelmes i s’ha fet un quart d’hora de silenci.

(Fotografia: La Veu de Mallorca)

Entre demà i dimarts, Tomeu Amengual, un jubilat de 64 anys, s’unirà a la protesta i rellevarà en Jaume Bonet quan a aquest ja no li quedin forces.

La Confederació d’Educadors Americans (CEA), que aplega més de cinc milions de treballadors de l’Educació, ha mostrat la seva solidaritat amb l’acció que duu endavant Jaume Bonet. Un paràgraf de la missiva diu: ‘Els treballadors de l’Educació del continent americà ens afegim a la lluita pel respecte i la preservació de les identitats’.

L’escriptor Quim Torra ha promogut, a través de la xarxa, una acció consistent en demanar la mediació de la UNESCO.

UNESCO

Una vintena d’eurodiputats de diversos grups, entre ells el Grup Popular, presenten una pregunta parlamentària sobre la discriminació del català. Els eurodiputats consideren que la decisió de relegar el coneixement del català a un mèrit per accedir a la funció pública contravé la legislació europea de protecció de la diversitat lingüística i cultural. Per aquest fet els diputats populars, socialistes, liberals i verds ho han sol·licitat a la Comissió Europea i al Consell.

PREGUNTA

Demà, a les 18 hores, a la plaça d’Espanya, manifestació. Vine a dir SÍ a la nostra llengua!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.