La mercatocràcia

Aquests darrers temps hem vist que a països com Itàlia o Grècia ja no comanden els polítics, sinó els tècnics en economia que no ha elegit ningú. Podriem dir, per tant, que la democràcia ha estat substituïda per la mercatocràcia, ja que els qui realment tenen la paella pel mànec són aquesta cosa etèria i poderosa que denominam mercats.

El problema és que aquests mercats no estan mai assaciats, i quan aconsegueixen una gran retallada a les despeses socials d’un país en demanen una altra, i després una altra… fins arribar al punt en què ja no sabem si el seu objectiu és guanyar molts dobbers, acabar amb les classes mitjanes que sostenen la socialdemocràcia o aconseguir que a tot el món occidental només governi la dreta més dura, tres possibilitats que hem de reconèixer que van aconseguint.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada