Entrevista a: Francis Sánchez…instructor de Judo

Francis Sánchez Sanz director del  Club de Judo Shomen

Francis Sánchez Sanz va néixer el 26 de febrer de 1976 a Son Servera. Casat amb M. Antònia Gomila són pares de tres fills de 9,6 i 5 anys. En Francis és cinturó negre 5è Dan de Judo i cinturó negre 1er  Dan de Defensa Personal. Participa des de fa bastants d’anys a campionats nacionals i internacionals de katas de judo on ha obtingut nombroses medalles. El darrer campionat d’Espanya de katas de judo obtingué la medalla de bronze. És a més a monitor instructor de Judo i director del Club de Judo Shomen. 

 

 

A quina edat va començar en la pràctica del judo?

Vaig començar a fer judo als 6 anys, per casualitat, acompanyant a una amiga a un club de Cala Millor que es deia Orient i també em vaig apuntar.

Pensava que arribaria a tenir el seu propi club?

No, ara tinc el meu propi club, Shomen i  forma part d’una associació que es diu AJUBA (Amics del Judo Balear).

On imparteix classes?

En aquest moments faig classes a Son Servera (Poliesportiu. Escola Municipal de Judo), a Son Carrió (Escola Infantil), i a Artà (Gimnàs Artà).

Quina és la millor edat per començar en la pràctica del judo?

La meva opinió és que el judo és un esport que es pot començar a una edat ben petita, hi ha professors que opten a partir de 4 anys, però jo som partidari de començar als 3 anys; de totes formes a Son Servera hi ha un nin de 2 anys i heu fa molt bé. Amb ell treballem molta psicomotricitat i  disciplina mitjançant jocs. També tenim alumnes adults que han començat  entre els 45 i 50 anys. El judo es pot adaptar a qualsevol edat.

Què aporta el judo?

El judo es un esport que equilibra psíquica i mentalment. A més de  l’harmonia és necessari tècnica i preparació física general. A més ensenya moltes coses la nostra vida. Ens ensenya educació, disciplina, autocontrol, autoestima, i molt de respecta a l’altre gent i companys.

És un esport perillós?

No, el judo és un esport que segueix una progressió en el seu aprenentatge. El primer que s’ensenyà és a caure sense fer-se mal. S’ha de fer sempre en el tatami. El judo no sempre és combat, es pot practicar en forma de kata que és l’execució de les tècniques a manera de demostració i exigeix menys esforç físic al practicant.

Ensenyeu defensa personal?

Ensenyem Defensa Personal Intel·ligent, l’anomenem així per que no utilitzem per res la violència, sinó un sistema de reducció i control al terra per reduir l’agressivitat.

Predominen els homes entre  els alumnes?

La veritat es que tinc més homes que dones, però les dones que tinc destaquen molt per la seva feina ben feta.

Participeu a competicions?

Participem a tots els esdeveniments que organitzà la Federació Balear de Judo, com festivals de Nadal, fi de curs, trofeus de pobles veïnats, etc. A més nosaltres organitzem exhibicions per Sant Joan, fira d’Artà, Son Carrió, etc. Ara mateix tenim entre mans la preparació d’una exhibició que hem de fer a les festes de Son Carrió el mes que ve.

Què és el més li agrada del Judo?

Apart de que m’agrada moltíssim treballar amb els nins i nines, és veure com ells disfruten dia a dia de fer judo. El millor premi per jo són les seves rialles i abraçades. Com a director del Judo Shomen estic molt orgullós d’aquesta gran família d’alumnes que tenim.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada