Projecte Mancomunitat Llevant

A l’escrit de rectificació sobre la noticia de la Mancomunitat, en Pau Quina es demanava Què havia passat amb aquest projecte des del 2007? Aquí teniu una petita informació.

A principis de la passada legislatura, a iniciativa principalment del batle de Son Servera es va plantejar la creació de la Mancomunitat de Llevant. Sant Llorenç, pens que ben assessorats pel secretari de l’Ajuntament, plantejava una cosa menys ambiciosa i és així que, a l’any 2008 quan varen sortir unes subvencions de la Secretaria d’Estat de Turisme per a la creació d’Ens Turístics, els dos ajuntaments ens hi presentarem, aconseguint una subvenció de 64.000€ cada ajuntament.

En aquests moments i no sense dificultats, ambdós ajuntaments han aprovat per Ple la creació d’un Consorci Turístic juntament amb l’Associació Hotelera de Cala Millor i ara ja estam fent feina per la seva constitució i posada en funcionament.

Pens, que el Consorci serà un canvi important pel que fa al Turisme de Cala Millor i la zona costanera. Aquest abraçarà des de la Costa dels Pins fins a S’Illot

Per tenir una idea de la seva importància aquí teniu les funcions que podrà exercir:

 1. Promoure activitats adreçades a incrementar la demanda turística.
 2. Gestionar, promocionar i realitzar totes aquelles activitats ciutadanes que puguin beneficiar l’increment i la qualitat de l’oferta turística.
 3. Promoure la presència activa d’ambdós municipis en el mercat turístic i procurar la coordinació dels sectors interessats en el foment del turisme.
 4. Afavorir, ajudar i possibilitar l’adequació de les infraestructures i dels serveis d’oferta turística, a més de donar suport a la iniciativa privada del sector.
 5. Afavorir i promoure la celebració de convencions, reunions, esdeveniments i activitats anàlogues.
 6. Potenciar el sector turístic i els conceptes d’allotjament, restauració, agències d’intermediació, activitats de turisme actiu, culturals i d’oci.
 7. Estudiar els problemes turístics i comercials vinculats al sector turístic, i adoptar o proposar les mesures adients per solucionar-los.
 8. Elaborar material de divulgació, publicitat i d’imatge necessaris per donar a conèixer els recursos turístics d’ambdós municipis a fi de fomentar-ne la captació de visitants.
 9. Col·laborar amb altres entitats publiques o privades per promocionar els municipis en benefici de l’atracció de visitants.
 10. Promoure i, si escau, participar en convenis amb altres entitats publiques o privades per tal de finançar campanyes de promoció turística i comercial, i per aconseguir qualsevol altra finalitat establerta en aquests Estatuts.
 11. Contribuir a la defensa dels recursos naturals i culturals dels municipis.
 12. Estudiar i analitzar la realitat turística de la zona i oferir al sector la informació obtinguda.
 13. Coordinar, dinamitzar i col·laborar amb tots els sectors interessats en el foment del turisme i molt especialment amb el sector comercial vinculat al sector turístic.
 14. Coordinar les activitats amb les àrees i dependències municipals d’ambdues entitats locals que tenguin relació amb l’activitat del Consorci.
 15. Promoure, gestionar i comercialitzar productes i serveis d’interès turístic.
 16. Gestionar instal·lacions I equipaments d’interès turístic.

 

5 comentaris a “Projecte Mancomunitat Llevant

 1. A veure si ho he entès, es va rebre al 2008 per part da cada Ajuntament 64.000 € per crear un ens turístic, i tot just al 2012 s’està ultimant la seva constitució?

  I una qüestió pràctica en relació a la multitudinària presència de representants municipals a fires turístiques, aquesta mancomunitat servirà per unificar esforços i estalviar recursos públics, o només per concertar el viatge dels representats dels diferents municipis per poder anar-hi en el mateix avió?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Sempre m’han cridat l’atenció les partides pressupostàries de ‘promoció turística’, potser perquè crec que és un sector bàsic que s’ha de potenciar, però de forma adequada allunyada d’estereotips dels anys 80. De tot, el que més m’alarma és que molts dels diners públics destinats a aquest concepte dificilment es veuen reflexats en la realitat. Tenim exemples recents com els milions d’€ destinants a la reforma de la platja de Palma, o al seu tramvia, que no s’han materialitzats en res…però els diners ja s’han gastat (informes, reunions, ‘llaveros y pegatinas’, posades en escena….)
  Esperem que en aquest cas, quan l’ens turístic es posi a funcionar, encara hi hagin els diners de la subvenció, almenys gran part, per destinar-los a alguns dels 16 punts, i que es reflexin a una realitat material destinada a una bona promoció.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Tans sols per remarcar que aquestes subvencions als ajuntaments ja s’han gastat amb projectes i plans prou interessants si ara es posen en funcionament. Cal posar-se a treballar ja que just el pla de competitivitat elaborat, contempla més de 40 accions al nostre destí turístic.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Hi ha presupastat un carril Bici desde Calas ha se Costa des Pins? Això es Mancumunarse per fer qualque cose practique I llevar es Paseix de demunt se arena, i fer lo alaire, per no perde se arena? Per Quant? I es hoteles una coxeria en es hotel per ses bicicletes i un mecanic? Per Quant? Be, ho deix aqui perque se mava llista es tan llarge, que no te fi, i no es de ara, es primer pic en so escriura demunt se millores ha fer per allerga se temporade fa més de trete anys.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada