Dolços

Seguint l’estel d’en Dalmau amb la cuina, m’he adonat que no fa dolços, així que jo vos don la recepta d’una coca que feia la meva padrina eivissenca.

Ingredients:

  • 1 tassó d’oli de gira-sol
  • 1 tassó de llet
  • 6 ous “ el blanc pujat”
  • 250 grs de sucre
  • 250 grs de farina
  • 1 sobre de llevat amb pols
  • Ratlladura d’una llimona
  • 1 culleradeta de margarina
  • 1 polset de farina
  • 1 pot de pinya amb almívar
  • Sucre cremat

Elaboració:

Unta’m el motlle amb la margarina i un polset de farina,tot seguit un poc de sucre cremat  “ no massa”. Encenem el forn a 180º .

Dins un bol posa’m l’oli, la llet i els vermells d’ou, tot aixó el passa’m per la batedora; després hi afegim el sucre i mes batedora, a continuació la farina a poc a poc per que no quedin grums.

Pujar  el blanc dels ous hi ho afegim a la mescla anterior amb una cullera de fusta de baix cap amunt perquè agafi aire, així queda molt mes esponjós. Ratlla’m la llimona, només el groc, el blanc es molt amarg, el llevat amb pols i ho acaba’m de remenar suaument. El reserva’m uns minuts.

 

2 pensaments a “Dolços

  1. He vist ca la recepta no està completa, aquí vos deix el que falta de la recepta:

    Al motlle primer col•loquem la pinya escolada i després la mescla de la coca, enforna’m durant una hora sense obrir el forn, mirar amb un palillo de fusta si està cuit. Si surt net ja es pot treure, si no ho deixeu 10 minuts més.

  2. Be Maria, jo som més salt que dols, però en se unes quantes de bareteras, perque per ca nostre ses coses se feien en so meins gasto posible; Ja vos ne escriure qualcuna de dolse, no moltes però…..

Respon a Joan Roig "Dalmau" Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.