Tota fruita a son temps… xítxeros, faves i carxofes

En aquesta època a de l’any es solen collir els primers productes de l’hort, com són les carxofes, els xítxeros i les faves, entre altres.

La terra marca el gust i l’aroma de les nostres cuines, i és per això que ens és impossible imaginar la típica freixura de Pasqua sense carxofa, xítxeros o bajoquetes tendres de fava. Els ingredients de la nostra cuina no hi estan per caprici, cada cosa a son temps. És ara i no pel juliol que els anyells van bons i encara són tendres, i no és casualitat que les panades duguin xítxeros (o carxofa) i no duguin tomàtiga, la terra marca la pauta.

L’home vol sotmetre la terra, fins al punt de poder disposar de qualsevol producte en qualsevol època de l’any, encara que, forçada, la terra es nega a oferir el mateix que ofereix al qui li respecte la pauta, els seus ritmes ancestrals.

Tota fruita a son temps… i a s’estiu xigales.

Un comentari a “Tota fruita a son temps… xítxeros, faves i carxofes

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada