Son Coletes torna a clamar justícia per als republicans

Tot i la amenaça de pluja i mal temps, l’acte en homenatge a les víctimes de la repressió feixista que avui organitzava el Comité de Son Coletes al cementiri de Manacor (que porta el mateix nom) no ha quedat gens deslluït.
Encara que es fes a Manacor també s’hi ha pogut veure molta gent vinguda sobretot dels diferents municipis de la comarca de Llevant.
Hi ha assistit un gran nombre de persones de totes les edats. Padrins, fills i nets han escoltat els diferents parlaments que la gent que ho havia sol·licitat ha anat fent durant l’acte.
Totes les intervencions estaven carregades de sentiments fins
al punt de que na Magdalena Jaume (representant de Memòria de Mallorca) ha acabat les seves paraules entre llàgrimes i profundament emocionada.
Entre d’altres han intervingut:

  • Conrado Gaià, que ha parlat l’assassinat del batle Garanya recordant que el seu únic pecat fou voler que tothom pogués tenir accés a l’educació.
  • Joan Quetgles que ha fet una reflexió al voltant de la república.
  • Joan Espiritusanto, que ha fet esment de com els jutges espanyos han fet els ulls clucs davant les peticions de justícia dels republicans.
  • Magdalena Jaume ( representant de Memòria de Mallorca), que ha llegit un manifest.
  • Catalina Bover, que ha recordat com el seus padrins tot i salvar-se varen haver de fugir del poble pel fet de ser republicans.
  • Maria Duran que ha parlat de l’estigmatització de les dones republicanes i de l’avanços dels drets de les dones el temps de la república.

Un pensament a “Son Coletes torna a clamar justícia per als republicans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.