Dolços

Antonietes

Fá unes quantes setmanes, la meva veïna em va donar la recepta de aquestes galetes. Varem fer fotografies de tot el procés d’elaboració per que vegeu com queden. Amb aquets ingredients en surten 110 galetes mes o manco.

Ingredients

  • 625 gr. de farina panadera
  • 150 ml d’oli de gira-sol
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • 220 ml d’aigua teba
  • 30 gr. de llevat fresc
  • 8 gr. de sal “ una culleradeta de cafè”

Elaboració.

  • Fondre el llevat amb l’aigua teba
  • Dins un ribell posar l’aigua amb el llevat i els dos olis
  • Afegir la meitat de la farina
  • Després la sal i acabar de posar el resta de la farina i començar  a pastar
  • Fer una bolla i deixar que reposi fins que dobli el tamany.
  • Després estirar la massa amb l’aprimador i deixar una gruixa de uns 4 cm.
  • Tallar amb un talla pastes ò amb tassó de cafè.
  • Punyir amb una forquilla de postra tres vegades cada galeta, “ opció de posar llavors de sema’m i/o amapola”
  • Posar les galetes  a la llauna amb un paper sulfuritzat i deixar reposar una hora tapades
  • Enforma’n les galetes  uns 30 minuts amb el forn pre-calentat a 180º.
  • Treura del forn i deixar que refredin, les podeu guardar dins “tuppers” i duren uns 15 dies.
  • Aquestes són unes fotógrafies del procés.

Esperam que vos agradin.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada