Punt de vista del PP sobre el Ple (2a part)

Aquí teniu la segona part de l’article del PP sobre el darrer Ple a l’Ajuntament. Entre altres coses ens expliquen per quin motiu abandonaren el Ple en senyal de protesta.

Quan al tercer punt, Aprovació del Text refós de les Ordenances Fiscals, els membres del PP vam votar en contra.  A la Comissió Informativa el senyor Puigròs ens va informar que l’objectiu principal d’aquest punt era el de tenir totes les ordenances juntes en un mateix document. Fins aquí perfecte, el que passa és que quan es fila un poc més prim…

Per començar a la proposta de batlia diu: Modificació de les ordenances reguladores dels imposts, taxes i preus públics municipals: una diferència substancial entre com es cita a l’ordre del dia, el que diu el Batlle i el que realment s’aprova. El que va aprovar l’Equip de Govern va esser una pujada del 0,5 a l’1,5% en la taxa per llicències urbanístiques i un augment de la tarifa mínima de 80 a 100€; una modificació de la tarifa dels agroturismes de 18,85€ per plaça a 25€; un 20% d’increment en les tarifes d’ocupació de la via pública en el cas que s’hagin efectuat sense autorització prèvia; en les taxes per entrades de vehicle(guals) es passarà de 118,57€ en els guals de fins a 4m. a 150€, i els metres d’excés (més de 4) passaran de 29,65 a 35€ (el que no implica una millora del servei. El motiu de la pujada, segons

segons ens va explicar el senyor Puigròs, és evitar que aquells que no necessiten un gual el demanin. Aquells que el necessitin de veres, però, que paguin més). En el cas de les tarifes de l’Auditori es reduiran entorn d’un 25%. Quan a les tarifes per la prestació del servei de les escoletes municipals (que no surten a la primera pàgina, estan una mica més amagades) s’inclou una nova tarifa de 250€ per a no empadronats (passarà a considerar-se empadronat quan faci dos anys que viu al municipi). Durant les vacances de Nadal i Pasqua l’escoleta estarà tancada, però es pagarà, segons ens van informar, el mes sencer.

Els punts 4 i 5, Aprovació del Reglament Regulador de l’administració electrònica de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i Creació de la seu electrònica de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar respectivament els membres del PP vam votar a favor.

Abans de passar a la Part de Control es van presentar una sèrie de mocions, segons el Batlle, aprovades conjuntament entre PSM i l’equip de Govern. Els membres del PP vam sortir de la sala ja que ni a l’odre del dia, ni a la Comissió Informativa  no ens van informar de la presentació d’aquestes mocions. Ara diran que no ens en podien informar perquè no ho sabien, per això les van presentar com urgents.

El PSM va presentar davers 8 mocions dia 14 de maig a les 2 de l’horabaixa, el dia abans de la convocatòria del ple a darrera hora: curiós, sobretot  perquè les mocions duen data de 7 de maig, per tant tenien temps de sobra per presentar-les abans i incloure-les a l’ordre del dia. Dia 15 ens van dur la convocatòria i poc després vam anar a cercar la carpeta amb la informació corresponent. Les mocions no hi eren. Dia 18 es celebra la Comissió d’Assumptes Generals, però, com ja he dit, ningú ens informa de res. Dia 24 al matí  tornam a revisar la carpeta. Ara sí que hi eren.

Admeto el meu desconeixement legal sobre el temps que es té per presentar les mocions, quan s’han d’incloure a la carpeta, etc. El que sí que tenc claríssim és que el que va passar és d’una absoluta falta de transparència. Ens haurien d’haver informat de l’existència d’aquestes mocions, com a mínim dia 18 i aquestes, sense cap dubte, haurien d’haver estat incloses dins l’ordre del dia i a la carpeta de documents en temps i forma, no un dia abans.

2 pensaments a “Punt de vista del PP sobre el Ple (2a part)

  1. A jo amb la primera part de l’escrit en vaig tenir més que suficient, però ara he llegit la segona part….i la veritat hem fa molta gràcia tot el que posa el PP, ara no vos adonau que l’equip de govern passa de voltros??? no els interessa la vostra opinio, perquè sempre teniu el NO a la boca a tot el que diuen els altres membres, no serviu ni per fer nosa!!!! i d’aquesta manera lo únic que aconseguiu és que tot el municipi és posi en contra vostra.
    Me pareix molt bé que abandonassiu la sala, però la meva pregunta és: Heu cobrat lo mateix que els altres que van estar al Ple tot el temps??? perquè sempre fogiu dels Plens, però mai mos heu mostrat ses nomines persabre que cobrau i si cobrau ses dietes dels Plens.

    SOU UNS LLADRE IGUAL QUE EN JOSEP RAMON BAUÇÀ!!!!!

    • De veres has llegit l’article? Ahir no va ser necessari que es publicàs tot l’article per manifestar la teva postura, de manera que es fa evident quin era el teu posicionament fins i tot abans de sabre el que es diria. I avui es posa de manifest que del 5 punts, en varen votar dos a favor. Pero això no és obstacle perque puguis afirmar que ho voten tot en contra (?). I en relació als tres vots en contra, exposen l’argumentació que fonamenta el seu vot, amb la qual podràs estar d’acord o no, però l’argumentació hi és i segueix certa lògica. En canvi en el teu escrit no argumentes per qué trobes que s’hauria d’haver votat a favor en tots els punts, cosa que seria d’agrair.

      En relació a què l’equip de govern passa del PP, si haguessin llegit l’article veuries que és precisament una de les crítiques que es fa en aquest escrit, tan quan xerra de les actes com de la falta d’informació (o almenys així ho he entès), de manera que crec que en són ben conscients d’aquest doble tracte que reben els diferents membres de la corporació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.