Cuina: Ciurons.

Jo que soc antic, les faig d’aquesta manera: Es vespre antes pos en remull dues grapadetes de ciurons d’aquets petits mallorquins, (es poden fer de ciurons ja cuits, empotats ) dins un plat fondo ple d’aigua i una curadeta de carbonat, tapant s’olla des ciurons en remull, a s’hora de fer es ciurons, que ja he fet bullir una bona estona fins que han tornat blans, sofregesc un boci de carrasa, de morro, o d’orella i una costella alta de porc, a més es temps de matances hi solem posa un botifarró coent, quan es un poc cuit, hi afegesc quatre daus de patata, un bocinet petit de safannària, una fulla de col,i una tomatigue de remellet.
En ser cuit dins una olla de test mescl aquest sofrit i es ciurons. Com més tens ho faceu bullir junt, més gustosos son.
Per fer-los trempats: Perquè sien gustosos les bull igual, amb sa diferència que de sa verdura només hi pos sa patata, però de se carn hi pos sa mateixa. Quan són freds, faig com una amanida: hi afegesc tomàtiga, de trempò, grell, un bon picadillo de all i julivert, una cuarada de prebe bo coent, un ou bullit, una cuarada d’oli de oliva, una cuarada de vinagre de raïm i ben mesclat.
En s’estiu es una bona metja. Es set plats, si vos va be, poden ser aquests: Aguiat de pilotes, arròs blanc, bacallà torrat amb pebres i Albergínia, calamar torrat, carn al Forn, fideus secs, pollastre a l’ast. Aprofiteu-ho lo millor posible, i fins a sa pròxima.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada