La cançó de la setmana

Aquesta vegada us present un clàssic contemporani: Nirvana. Ningú pot posar en dubte la gran influència que Kurt Cobain i els seus han exercit en la música del segle XXI, així que no podien faltar a una secció com aquesta.

Record que durant la meva primarenca adolescència, encara influït per la moda 40 Principales, escoltava grups comercials i sense gaire interès, però arribar a l’institut va ser per a mi descobrir un nou món (musicalment, però també en altres aspectes…) i per exemple un dels grups que més estaven de moda a Manacor en aquella època era Nirvana. Tot d’una em vaig fer amb els seus discos i descobrí qe la música es podia fer d’altres maneres.

Tots redordareu que Nirvana fou un dels principals percusors del moviment grunge que es donà a la cuitat de Seattle en la dècada dels noranta (bandes com Pearl Jam, Stone Temple Pilots o Soundgarden precisament han sorgit d’aquest moviment).  Posteriorment Kurt Cobain, el cantant i líder del grup, es va suïcidar i això provocà la disolució de la banda. No obstant això, abans de morir, Kurt Cobain tengué el sublim detall de deixar-nos enregistrat un concert acústic realment meravellós que posteriorment s’editaria sota el nom de Unplugged in New York. De les dotze cançons que componen el disc, he decidit mostrar-vos Like of fire perquè, a pesar de no ser una cançó original de Cobain (l’autor concretament és Kirkwood), sí que la seva lletra representa a la perfecció l’estil de Nirvana, que es movia entre el sarcasme àcid i l’humor més negre. Perquè ho pogueu comprovar us deix la cançó subtitulada:

10 comentaris a “La cançó de la setmana

  1. Nirvana, per mi, és un dels grups més sobrevalorats de la història de la música. Si els hi lleves Come as you are i Smells like teen spirit, no en queda gaire cosa més. No dic que siguin dolents del tot, per hi ha hagut grups molt millors que ells. Per cert, en Kurt Cobain era un autèntic cap de fava.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada