La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Setmana 27ª de l’any i darrera setmana que es publica aquesta secció. Ha arribat l’estiu i com diu el refrany: “A l’estiu, tota cuca viu”. L’estiu és temps de diversió, de festa, de vacances, i deixarem el retorn al “parenòstic” per més endavant.El Sol pica de valent. Estam a punt d’entrar en el mes de juliol i el Sol torra el cul a les llebres.

La Lluna entrarà en creixent el proper dimecres a les 5 h i 30 minuts en el signe de Libra.

Aquest final de mes, després del ball de Sant Joan Pelut, arribaran les festivitats de Sant Pere i Sant Pau i de Sant Marçal. Sant Pere és el porter del cel, patró dels mariners i Sant Pau queda un poc relegat en aquesta festivitat, però no es pot queixar perquè també fa festa el 25 de gener.

Sant Marçal de Llemotges, bisbe, patró dels forners i de Marratxí, tanca en clau el mes de juny i així ho té ben present la cultura popular:

“Sant Pere és a vint-i-nou
i Sant Marçal és a trenta,
i l’endemà ja mos entra
el primer de juliol”.

Un comentari a “La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada