Cuina: Tumbet

Per fer un bon tumbet, jo sol posar quatre tallades de llom, o de rajada, una albergínia tallada per llarg, un carabassonet tambè tallat per llarg, un pebre vermell fet trossos com el carabassó, una patata grosseta, feta rodanxess no masa gruixades, quatre alls, dues fulles de llorer, i un tassó de salsa de tomàtiga i ceba.

Fregesc la patata, no massa, i la pos dins una safata de forn amb un poc d’oli, ben composta, després faig lo mateix amb l’albergínia i la componc damunt les patates, després li toca el torn al llom o al peix, seguesc amb el pebre i llavors el carabassó, tot compost en sostres; sofregesc els alls i els escamp per damunt els sostres, després hi pos el llorer, seguesc amb la salsa, ben escampada per damunt i pos el forn a cent vuitanta. Quan és  calent, afegesc una copa de brandi, o vi sec i ho pos dins el forn. No vos diré quants de minuts perquè això va a  gusts  i no tots els forns són iguals. Bé perquè, tengueu un bocí de camí recorregut, vos escriure els set plats que segurament faríem si fóssim per aquí: arròs blanc, bullit de colomí, conill amb ceba,musclos al vapor, ou amb tomàtiga, peix al forn i variat de torrat. Bon Profit i fins a la pròxima.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada