Cuina: Truites.

Com ja se sap, de truites se’n poren fer de moltes classes, les més populars son: La truita espanyola i la francesa, però a més d’aquestes, n’hi ha de mil maneres de fer truites; La truita francesa, consisteix en un o dos ous i saber-los compondre molt be dins la paella, oli ben calent, els ous ben remenats amb un poc de sal, i a fer virgueries amb la forqueta i l’espatula perquè et surti una cosa guapa, i que fasi mengera. També es pot fer una truita a les fines herbes, consisteix en fer un picadillo de all i julivert, i quant remenes els ous i hi posses sal a el picadillo, també la podeu fer amb una mica de sobrassada, amb la mateixa tàctica. Aquestes estan dins la línia de franceses.

Pel que fa a les truites espanyoles, es pot fer seca o humil, si la voleu seca, esperau a posar les patates quan l’oli sia ben calent, cinc ous i quatre patates com el puny i surt una bona truita per dos dinar i sopar. Si la voleu més humil, hi posau les patates quant l’oli encara sigui fred, hi afegiu mitja ceba, també ben cuiteta, i us sortirà suau.

Ara que es l’estiu heu provat de fer una truita del temps? Sí, d’albergínia, carabassó i prebe. Provau-ho, us agradar, tot cuitet i quant sigui fred hi posau els ous.

Per ca nostre, a la primavera en fem una que li donam el nom de truita verda, consisteix en: Carxofa, xítxeros, canonets de fave, i grell, això es ” Pecato di Cardinale”.

Llavors en fem una de blanca: Hi posam patata i coliflor, no parlem de les de gambes, bull una estona una grapada de gambes,després les passam per se paella, les deixam refredar, i llestes per fer sa truita. Si en lloc de gamba pelada, li posau de sa grossa, surt molt més gustosa.

Llavors en fem una altre, de gamba i de sobressada, no abuseu de se sobrassada, perquè si no se menja tot es gust de ses gambes. Segurament se’n poden fer més de truites, però aquestes són les que solem fer per ca nostra. Esper la vostra aprovació.

Aquesta setmana, procurare fer aquets set plats; Carn en es Forn, Carn torrada, Bacallà torrat amb trampó, Fideus secs, Peix, Sopes del temps, Tumbet i fins aqui he arribat. Ara ja no seguiré amb l’abecedari, perquè aquests són els que tenc anotats, però me’n sortiran més, i les aniré apuntant com em surtin.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada