Concentració i lectura del manifest en contra de la reforma de la llei pública a Sant Llorenç

Prop de 50 persones es reuniren ahir a la Plaça de l’esglèsia de Sant Llorenç des Cardassar per mostrar el seu rebuig a la reforma de la llei de la funció pública. Juntament amb la resta de gent hi havia membres dels principals partits de l’ajuntament, tret del PP.

A continuació podeu llegir el manifest que va llegir en Joan Gomila:

MANIFEST NO ENS FARAN CALLAR

Avui matí, al Parlament de les Illes Balears, s’ha aprovat allò que oficialment s’ha anomenat una “reforma de la Llei de Funció Pública”, però que en realitat és una llei general contra el sistema lingüístic vigent a les Illes Balears durant els darrers 30 anys.

L’aprovació d’aquesta Llei, que pretén arraconar la llengua pròpia de les Illes Balears, és l’agressió més gran contra els drets lingüístics dels ciutadans que s’ha produït a Balears des del final de la dictadura franquista. També és un atemptat contra la convivència i contra la cohesió social.

A més a més, avui s’ha romput definitivament el consens en matèria lingüística.

Les entitats que treballen a favor de la nostra llengua i a favor dels drets civils dels catalanoparlants han fet reiterades crides a José Ramon Bauzá i al seu equip perquè retornin al consens en matèria de llengua, perquè no provoquin més crispació ni més conflictes i perquè compleixin la seva obligació estatutària de treballar per la plena normalització de la llengua catalana a tots els àmbits. La resposta de Bauzá ha estat la supèrbia i la inoperància.

Ara, una vegada trencat definitivament el marc per a la convivència en matèria de llengua i cohesió social, només ens queda apel·lar al conjunt de la ciutadania de les Illes Balears:

Els demanam que no es deixin enganyar per discursos demagògics: conèixer la llengua catalana continua sent imprescindible per a tenir una plena integració a les Balears.

Els recordam que existeix el compromís de totes les forces polítiques de tradició democràtica de tornar a fer necessari el coneixement de la nostra llengua per accedir a la funció pública.

Els convidam a continuar exercint els seus drets lingüístics sense por ni complexos, i a exigir que aquests drets siguin respectats.

Animam als que ja coneixen la nostra llengua, a fer-la servir més que mai, i als que encara no la dominen, a aprendre-la.

Els recordam que, en Democràcia, la darrera paraula la té la ciutadania i que la traïció que significa l’aprovació d’aquesta Llei no ha de quedar impune. I la comminam a no oblidar els diputats que l’han perpetrada i que són:

Ana Maria AGUILÓ I GARCÍAS
María José BAUZÁ I ALONSO
Rosa Maria BAUZÀ I COLOM
José Ramón BAUZÁ I DÍAZ
Lourdes BOSCH I ACARRETA
Margalida CABRER I GONZÁLEZ
José María CAMPS I BUENAVENTURA
Antoni CAMPS I CASASNOVAS
Margarita DURÁN I CLADERA
Jaime FERNÁNDEZ I JUAN
Óscar FIDALGO I BESTARD
Llorenç S. GALMÉS I VERGER
Miquel Àngel JEREZ I JUAN
Eulàlia E. LLUFRIU I ESTEVA
Maria Virtudes MARÍ I FERRER
Gabriel José MARTÍ I BALLESTER
Francisco MERCADAL I ALABERN
Manuel José MONERRIS I BARBERÁ
Catalina PALAU I COSTA
Pere PALAU I TORRES
María Asunción PONS I FULLANA
Margarita PROHENS I RIGO
Pere ROTGER I LLABRÉS
Fernando RUBIO I AGUILÓ
Maria SALOM I COLL
Alejandro SANZ I BENEJAM
Margalida SERRA I CABANELLAS
Vicent SERRA I FERRER
Misericordia SUGRAÑES I BARENYS
Santiago TADEO I FLORIT
Carolina TORRES I CABAÑERO
Josep TORRES I CARDONA
Antònia VALLÈS I RAMIS
Carlos Luís VERAMENDI I MESTRE

Finalment, cal que assumim el compromís de continuar-nos mobilitzant fins aconseguir un marc lingüístic basat en la justícia, el respecte i l’aposta per la llengua pròpia de les Illes Balears com a idioma de cohesió de tots els ciutadans.

NO ENS FARAN CALLAR!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.