L’Agrupació Tall de Vermadors de Binissalem actuà a les Festes de sa Coma

A la Nit Multicultural tingué lloc una demostració de jotes i boleros a càrrec de l’Associació Folkòrica Tall de Vermadors de Binissalem. Es la segona agrupació folkòrica que es fundà a Mallorca l’any 1927.

L’Agrupació Tall de Vermadors  va néixer l’any 1927. Fou fundada com entitat dedicada a la cultura mallorquina per D. Pere Alcover. Va interrompre la seva tasca quan començà la guerra civil.
El grup reinicià la seva activitat després dels anys 40. Així l’any 1951 i per segona vegada l’any 1953 participà al Certament de Coros y Danzas celebrat a Madrid on va obtenir un important guardó. L’any 1955 el grup desapareix.
Fou l’any 1985 que es va reiniciar la seva feina i es consolidà l’actual agrupació folklòrica. La feina fonamental de l’associació és la compilació i investigació de les cançons i balls que antigament es cantaven i es ballaven. Una mostra d’aquestes cançons són les anomenades Tonades de Vermar que es cantaven quan s’havia acabat la jornada del vermar i esl vermadors s’arreplegaven.
El grup ha près part a diferents trobades i festes populars celebrades arreu de Mallorca i a homenatges d’iluestres personatges vinculats amb la nostra cultura. Dins l’àmbit internacional ha participat a diferents festivals que s’han celebrats a distints països europeus. A sa Coma actuaren per primera vegada i es deplaçaren 58 components que oferien una mostra del seu ampli repertori.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada