Crònica informal

Tot i que probablement n’haguessin pogut sortir amb una, per tercera vegada durant un mes -els dies 2, 19 i 31 de juliol- hi va haver sessió plenària a l’Ajuntament.
-Que no hi cabia la gent, com a les obres de teatre famoses, que hagueren de repetir?
-Sí que hi cabia: a cada una només érem tres periodistes, una del Diario de Mallorca, un de Card.cat i un de Flor de Card. Però com que al saló d’actes hi fa fresqueta…
-I què hi havia d’extraordinari, que requerís un ple aposta?
-Un punt era per unificar les zones verdes petites escampades per tot Sa Coma i fer-ne quatre de grosses, a la banda de darrere; es veu que ho havien acordat feia 8 anys però la llei d’aquell temps no ho permetia, i com que ara el Govern l’ha canviada per poder fer i desfer…
-Sí que ho era urgent!
-Per l’oposició no ho devia esser gaire, perquè va votar en contra… Un altre era per unificar les ordenances fiscals en un sol document. El punt més polèmic va esser el que feia referència als empadronaments per poder tenir bon preu a les escoletes. Resulta que, segons el batle, alguna gent s’empadronava a Sant Llorenç per poder-hi dur els al·lots, però en realitat no hi vivien, la qual cosa podria provocar que alguns nins llorencins es quedassin sense plaça perquè l’haguessin ocupada els externs. Na Manuela va dir que en realitat el que pretenien era suprimir tres places de mestres i que per això no estaven disposats a recolzar-ho, que encara que ja no tengués fills en edat escolar es volia solidaritzar amb aquells pares.
-I que no era el Govern del PP el qui l’altre dia en va suprimir devers sis-centes, de places de mestres, a les Balears?
-Sí.
-Ah!
-A l’altre punt tots hi estaren d’acord: es tractava de destinar a la il·luminació de l’església la meitat de la recaptació de la torrada de les festes de Son Carrió (2.300 euros), que es canalitzarien a través de l’associació de la Tercera Edat.
En el quart s’aprovà la dedicació de na Dolors, del PSM, que a mitjan mes es va incorporar a l’equip de govern. El batle va dir que cobraria 26.382 euros bruts anuals i tendria una dedicació del 70%, com els altres. Na Catalina, del PP, va demanar quins horaris faria, quins objectius es proposava i si també formaria part de l’empresa Bellver S.A. El batle li contestà que això no estava a l’ordre del dia, però na Dolors li va dir que no tenia inconvenient en informar-la de tot el que demanava i quedaren per veure’s l’endemà a Ca ses Monges.
-No crec que tu no sàpigues de què se’n cuidarà…
-Un poc damunt-damunt. Crec que estarà pel Centre d’Adults i durà lo de la participació ciutadana i altres cosetes, però a l’instant Tomàs en farà un comunicat.
-O n’hi ha, de participació ciutadana? Jo em pensava que l’Agenda Local 21 ja estava enterrada…
-I jo també, però ja veurem, va dir un cec.
Després na Dolors va llegir una moció per rebutjar les mesures de Rajoy contra la ciutadania i mentres llegia la secretària no es va aturar de xerrar amb l’interventor i els de l’oposició de xiuxiuejar entre ells. Després na Manuela en va llegir un altre on defensava aquestes mesures i intentava justificar-les. La cosa va acabar, com era d’esperar, aprovada amb els vots a favor del govern i en contra de l’oposició.
-Que hi va haver crits i renou?
-Fins ara tot havia anat de manera tranquil·la, però en aquest punt na Catalina i na Maria Montserrat s’engrescaren en una discussió i aixecaren un poc la veu, però no arribaren a les mans. Tanta sort que estaven una a cada costat de la sala… La periodista es veu que es va fer por i quan començaren a cridar se’n va anar com un llamp, cametes me valguen.
Per acabar hi havia dues mocions: una per reduir un 7’2% les retribucions de l’equip de govern, la mateixa reducció que han patit els funcionaris…
-I els de l’oposició?
-No. No s’hi afegiren, i això que el batle els va convidar… I l’altra per reduir el deute bancari en 343.595 euros, la mateixa quantitat que han rebut del Govern per recuperació de l’IVA.
-Supòs que tots votaren a favor…
-Idò no. A la reducció dels sous digueren que sí, però a la deute els de l’oposició votaren en contra.
-I per què?
-I jo què sé!
-Amb aquest to amb què ho dius no pareixes gaire objectiu. Alerta que qualque comentarista no t’ho retregui…
-Fet una broma, diré que si fos un objecte seria objectiu, però com que som un subjecte forçosament he d’esser subjectiu.

3 comentaris a “Crònica informal

  1. Molt bona crònica, la millor que he llegit fins ara.
    Jo també crec que és ridícul fe 3 plenaris quan s’hagués pogut dur tot al mateix, m’és igual si després soc mal vist però m’agrada dir les coses pel seu nom.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada