Platja bruta

Volia primer de tot felicitar-lo per la seva iniciativa d’aquesta revista digital de la qual som un asidu lector, i primer de tot donar-li les gràcies per també posar a disposició de tots el llorencins una eina tan interesant i tant potenta com aquesta.
    Una vegada dit això, li volia expressar la meva preocupació per l’estat de brutor i conservació de la platja de Sant Llorenç a Cala Millor. Som un banyista regular i de molts d’anys en aquesta platja i mai l’havia vista tant deixada i bruta. Durant molts d’anys he vist passar el tractor que la feia neta però aquest any no l’he vist més que una o dues vegades i evidentment això es nota molt en l’estat actual de la sorra, que al meu parer fins i tot està més marrona que els altres anys, però sobretot plena de XIGARRETES i petits papers molt desagradables pels usuaris de la platja, a més ara estam acabant el mes d’agost i s’estan acumulant.
     És clar que  els primers culpables són els usuaris que no utilitzen els serveis de recollida de fems per no embrutar la platja, però també és cert que la platja té una concessió i aquesta no només s’ha d’encarregar de cobrar les tumbones i ombrel·les (sombrillas), també l’ha de cuidar, però darrera de tot hi són els nostres polítics que han de fer que aquesta platja estigui en les millors condicions possibles I NO HO FAN, tal vegada és que estan de vacances o que disfruten d’altres platges i no de les del munucipi. Però el  més curiós de tot és que aquesta conversa va sortir durant una reunió d’amics a la platja i una persona va comentar que la platja de Cala Nau i la part de Son Servera això no passa. Jo, incrèdul, ho vaig anar a comprovar i efectevament un simple passeig serveix per comprovar que això es així. Indagant una mica, me comenten que és que són empreses concessionàries diferents… Ho vaig entendre de seguida.
    La meva preocupació també és professional (visc del turisme) perquè darrere tot això hi ha el turista que també utilitza la platja i supòs que si aquesta no està neta podria esser que l’any vinent optàs per un altre lloc de vacances amb la repercussió que tot aixó podria tenir damunt Cala Millor.
    En resum, per què aquest any la platja de Cala Millor està tant bruta? Per què no hi ha un control de la concessió de la platja i es fan complir els termes de la mateixa? Per què la zona de Cala Nau i Son Servera està neta? Des d’aquest correu m’agradaria convidar-lo a indagar sobre el tema ja que penso que pot esser molt interessant que des de la seva plataforma de Card cat, altres usuaris diguin la seva o fins i tot fer un article sobre el mateix. A tot això li adjunto una fotografia que il·lustra una mica el que li coment.
Moltes gràcies.

3 comentaris a “Platja bruta

 1. Moltes gràcies Francesc pel teu escrit, està bé que la gent denunciï les coses del municipi de forma constructiva com ho fas tu.
  A banda d’això el tema de la neteja és crucial per mantenir la qualitat de les nostres platges i si no es gira l’arena amb la rastra del tractor periòdicament la seva qualitat baixa en picat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Bon dia a tots,

  Doncs aprofitant la invitació del Francesc Torres per indagar sobre aquest tema, voldria fer alguns aclariments sobre el seu article, ja que a diferència de ell (que segurament coneix molt bé a la empresa que realitza la neteja a la zona de Son Servera) jo sí que conec a l’empresa que s’encarrega de la part de Sant LLorenç:

  [Una vegada dit això, li volia expressar la meva preocupació per l’estat de brutor i conservació de la platja de Sant Llorenç a Cala Millor. Som un banyista regular i de molts d’anys en aquesta platja i mai l’havia vista tant deixada i bruta]

  Jo també soc un usuari d’aquesta platja des de fa temps, de manera que em sorprèn considerablement el teu comentari… estàs segur que és la zona de Sant Llorenç a la que et banyes? No negaré que a algunes hores es pot acumular brutor, ben igual que a les zones de Son Severa i de Cala Nau, o la resta de platges que visito normalment.

  [Durant molts d’anys he vist passar el tractor que la feia neta però aquest any no l’he vist més que una o dues vegades i evidentment això es nota molt en l’estat actual de la sorra, que al meu parer fins i tot està més marroNA que els altres anys, però sobretot plena de XIGARRETES i petits papers molt desagradables pels usuaris de la platja, a més ara estam acabant el mes d’agost i s’estan acumulant]

  Pel teu comentari dedueixo que et passes tot el dia a la platja, o que tens algú que hi passa allà tot el temps i vigila si el tractor passa o no, ja que imagino que si no fos així no t’atreviries a fer una declaració tan greu… o no ser que els teus comentaris tinguin mala fe. Jo per la meva banda vaig parlar amb l’empresa concessionària, i fins i tot vaig poder parlar amb el xofer del tractor, el qual m’assegura que el passa per la platja un mínim de 3 cops de setmana.

  [Però el més curiós de tot és que aquesta conversa va sortir durant una reunió d’amics a la platja i una persona va comentar que la platja de Cala Nau i la part de Son Servera això no passa. Jo, incrèdul, ho vaig anar a comprovar i efectEvament un simple passeig serveix per comprovar que això es així. Indagant una mica, me comenten que és que són empreses concessionàries diferents… Ho vaig entendre de seguida]

  Com que no soc un mal pensat, no vull pensar que tens interessos afins amb la concessionària de Son Servera… ja que el més ignorant pot creure que t’interessa fer boicot a la concessionària de Sant Llorenç.

  Però saps que és el més sorprenent? Que aquesta mateixa empresa, aquest mateix xofer i aquest mateix tractor que netegen la zona de Sant Llorenç són els que també netegen la zona de Cala Nau, evidentment amb la mateixa regularitat. Si algú ho dubte, està convidat a acompanyar al xofer durant la neteja.

  [La meva preocupació també és professional (visc del turisme) perquè darrere tot això hi ha el turista que també utilitza la platja i supÒs que si aquesta no està neta podria esser que l’any vinent optàS per un altre lloc de vacances amb la repercussió que tot aixÓ podria tenir damunt Cala Millor.

  En resum, per què aquest any la platja de Cala Millor està tant bruta? Per què no hi ha un control de la concessió de la platja i es fan complir els termes de la mateixa? Per què la zona de Cala Nau i Son Servera està neta?]

  No t’amoïnis tant: Després de comentar-li la teva preocupació al concessionari de Sant Llorenç, aquest es va oferir personalment a satisfer les teves queixes, de manera que quan tornis a trobar qualsevol tipus de fems a la platja o simplement no la trobis en condicions, el pots trucar al nombre 619 198 093 i ell mateix acudirà a la platja el més aviat possible, ja que és el primer interessat en aprendre dels seus defectes.

  [A tot això li adjunto una fotografia que il·lustra una mica el que li coment]

  La pròxima vegada, per favor, s’agrairia unes fotografies més evidents: com a mínim que demostrin que estàs a la platja de Cala Millor que correspon a Sant Llorenç.

  D’altra banda, m’agradaria manifestar la meva sorpresa de que una persona com tu, tan preocupada professionalment amb el turisme, no hagi fet cap comentari sobre la brutícia del centre urbà de Cala Millor: fems pel carrer, aparcaments plens de sorra, vegetació de les zones municipals malalta o morta de set (algú ha vist alguna zona de gespa sense taques o clapes?), … I tot això no només ho dic jo, que consti:

  http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/comerciantes-cala-millor-denuncian-falta-limpieza-zona.html

  Suposo que el fet de no queixar-se de l’empresa que realitza (o intenta) al manteniment i neteja del centre urbà de Cala Millor, que curiosament és la mateixa concessionària de la platja de Son Servera és una casualitat…… segur que sí.

  Finalment, penso que si una persona està disgustada per la feina que realitza una empresa municipal o subcontractada per l’ajuntament, el més efectiu és dirigir-se cap al responsable per exigir el compliment de les seves obligacions, i no amagar-se darrera un bloc.

  Gràcies i salutacions.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada