Festival internacional de dansa de Cala Millor

Durant cinc setmanes l’Auditori sa Màniga es deixa seduir pel moviment.
Durant tot el mes d’octubre, i fins al 2 de novembre, té lloc a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor el 12è Festival Internacional de Dansa. Ara mateix es tracta d’una de les poques cites amb què compten els amants de la dansa a Mallorca. Va ser la ballarina Caty Carrasco qui va encetar el Festival, en oferir un petit tast de dansa de carrer, amb l’espectacle Llàgrimes de sal-mó. El dissabte, 6 d’octubre, la companyia que dirigeix THOMAS NOONE, ballarí londinenc que treballa entre les ciutats de Londres i Barcelona, presentarà el seu darrer espectacle Lugares extrañamente desastrosos. Un espectacle que deixa veure la vigorosa energia dels ballarins i que no deixa indiferent a ningú.

El dissabte, 13 d’octubre, la creadora i pedagoga en dansa Magdalena Garzón, oferirà el taller Dansa en família, destinat a infants de 4 a 10 anys, que hi participen acompanyats dels seus familiars. Es tracta d’una activitat molt original que s’ha de fer conjuntament entre nins i grans.
El cap de setmana següent arriba la ballarina i coreògrafa ROSER LÓPEZ. El dissabte, 20 d’octubre, presenta a sa Màniga dos dels seus treballs més recents: Before we fall i Miniatura. L’any passat Roser López va ser considerada una dels cinc creadors més prometedors del panorama espanyol. La ballarina ha presentat els seus espectacles a festivals internacionals a Espanya, Holanda, Itàlia, República Txeca, Japó, Alemanya, Egipte i Eslovènia.
Per als més petits de les famílies el Festival de Dansa ha convidat dues companyies molt interessants. La primera és la companyia LA MANDARINA, que el dissabte, 27 d’octubre, presentarà La Lola balla, un original espectacle de dansa interactiu per a tots els públics. Tancarà el festival la companyia italiana TPO, que serà la primera vegada que visita Mallorca. Les famílies podran veure el seu espectacle Vida aventurera de les ovelles a Islàndia, tot un desplegament d’imatges, de colors, i de sensacions. Amb més de trenta anys de trajectòria, la companyia TPO ha obtingut molts de premis a diferents festivals internacionals. En aquest espectacle podreu veure com es creen uns ambients on s’experimenten els límits entre l’art i el joc.

El públic té un paper protagonista en l’edició d’aquest Festival. No adopta només un paper passiu, de receptor de l’espectacle, sinó que també és convidat a participar en la creació. Per una banda, en alguns espectacles, sobretot els destinats als més petits, l’espectador hi participa activament, ja que alguns nins i nines pujaran a l’escenari. Per altra banda, després de cada espectacle s’ha organitzat una xerrada amb la companyia, i serà aquí quan el públic podrà escoltar els ballarins i els podrà demanar preguntes sobre la seva trajectòria professional, sobre l’espectacle, sobre el món de la dansa, en un debat molt suggestiu. Així, doncs, en aquest festival públic i artistes es converteixen en elements imprescindibles de la creació.

A més, el Festival de Dansa encarregarà un projecte de dansa comunitària a un/a coreògraf/a de Mallorca. Aquest professional treballarà amb un col·lectiu de la comarca.

Uns preus molt assequibles, 6 i 8 €, fan que el Festival sigui una porta oberta a tothom que senti curiositat per veure la màgia que el cos humà és capaç de crear. Benvinguts a Dansamàniga-2012, el 12è Festival Internacional de Dansa.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada