L’artista Roser López Espinosa a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor

La ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa presenta el dissabte 20 d’octubre dues de les seves peces més recents en el marc del 12è Festival Internacional de Dansa.Roser López Espinosa és llicenciada en Dansa Contemporània per la Theaterschool d’Amsterdam. El 2005 rep la beca del Festival ImpulsTanz de Viena i una beca d’estudis per al festival Tanz im August de Berlín al 2006.
Com a ballarina treballa amb la companyia Magpie Music Dance Company, a Amsterdam, i amb la coreògrafa Marta Reig Torres. També forma part de projectes amb Susana Amarante Duarte a Lisboa i amb la companyia Las Malqueridas a Barcelona. Treballa amb Àngels Margarit – Cia Mudances, amb Iago Pericot, amb Bebeto Cidra i amb Pere Faura (Festival de Kalamata, Grècia). A més, ha ballat peces d’Íker Gómez, i ha participat en la restrospectiva dels 25 anys d’Àngels Margarit / Cia Mudances.
Com a creadora, el seu primer solo rep el Primer Premi del Certamen de Solos del Festival Internacional de Danza Contemporánea de Canàries. El seu segon solo és premiat amb el Segon Premi de Noves Tendències del Certamen Coreogràfic Internacional Burgos-Nova York. Recentment ha estrenat el duet de dansa i vídeo Miniatura, que ha rebut el Tercer Premi del XXIV Certamen Coreográfico de Madrid 2010 i ha estat seleccionada per a la xarxa europea Aerowaves ’11.
L’any passat és seleccionada com a un dels cinc creadors més prometedors del panorama espanyol per la revista de dansa Susy-Q.

PROGRAMA
BEFORE WE FALL
Estrena al juny de 2012 al Festival Internacional Cádiz en Danza
BEFORE WE FALL és un joc de complicitat: sortir fora d’equilibri i baixar arran de terra, temptejant el marge on podem arribar abans de caure. Comptem amb els suports en la companya i amb algunes salvaguardes. Swing, fugues ràpides i arquitectures compartides. Tàctiques i jocs per a conduir la caiguda i trobar el vol abans que el terra.
Concepte i direcció: Roser López Espinosa
Creació i dansa: Maria Campos Arroyo i Roser López Espinosa
Música: Blue ‘n boogie
Producció: L’escènica
Durada: 15 min

MINIATURA 2010
Tercer Premi XXIV Certamen Coreográfico de Madrid, 2010
MINIATURA és un món de coses petites, retrats, manipulacions i mecanismes. Les miniatures són retrats i figuretes a petita escala. Unes i altres són fàcilment manipulables i això les fa molt fràgils i alhora molt versàtils. MINIATURA és un engranatge de manipulacions amb tots els elements que entren a escena: el cos, la dansa, el vídeo, la música i l’espai escènic. Ens convertim en objectes i en cossos que manipulen, en retrats i en artífexs, en paisatges imaginaris on les dimensions reals es modifiquen a través de les perspectives. Ens posem a la pell de les ninetes de capseta de música i de les dones de mirada sòbria dels retrats antics. Ballem el detall i li fem un lloc d’honor a tot allò menut, que pot ser tan gran com la mirada.
Concepte i direcció: Roser López Espinosa
Creació i dansa: Maria Campos Arroyo i Roser López Espinosa
Música original: Ilia Mayer
Disseny d’il·luminació: Katinka Marac
Tècnics: Katinka Marac i Israel Quintero
Assessorament artístic: Àngels Margarit
Producció: L’escènica
Durada: 35 min

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada