Èxit del II Fòrum Sènior de la Part Forana

II FÒRUM SÈNIOR ORGANITZAT PER LA FEDERACIÓ DE PERSONES MAJORS DE LA PART FORANA DE MALLORCA

Informació: Sr. Antoni Niel, president de la Federació de Persones
Majors de la Part Forana

Els dies 19, 20 i 21 d’octubre va tenir lloc a Alcúdia, el II Fòrum Sènior organitzat per la Federació d’Associacions de Persones Majors de la Part Forana de Mallorca, amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca.

Enguany, el Fòrum es centra amb l’envelliment actiu per tal de commemorar l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional. D’aquesta manera la Federació de Persones Majors de la Part Forana de Mallorca vol contribuir a reflexionar i conscienciar la societat sobre la necessitat de millorar les oportunitats d’envellir activament i de seguir exercint un paper actiu a la societat; d’apreciar la contribució que les persones grans han fet i segueixen fent a la societat i d’estimular el debat i l’intercanvi d’informació per promoure polítiques d’envelliment actiu, i identificar i difondre les bones pràctiques en aquest àmbit.

Die 19 es va inaugurà el Fòrum amb la presència de la Sra. Coloma Terrasa, batllessa d’Alcúdia i del President de la Federació Sr. Antoni Niell i els components  de la Junta Directiva de la Federació.

El Fòrum es va iniciar amb la intervenció de la diputada del Parlament Europeu, Rosa Estarás que va parlar sobre les persones grans a la Unió Europea i, la resta del programa, es va desenvolupar a través de tres taules rodones que abordaren els temes següents:

–         Seguretat i protecció de la gent gran, a la qual participaren Tomàs Sastre, brigada de la policia judicial; Federico A. Sbert, director general de Salut i Consum i Pilar Ferrer, professora de la UIB.

–         L’envelliment actiu i salut, a càrrec de Teresa Jaudenes, psicòloga; Esther Mato, metge de família i Maribel Crespi, directora insular del Consell de Mallorca.

–         Promoció de l’autonomia personal i dependència a la qual hi participà Ana Belen Velasco Coordinadora de Gent Gran de L´IMAS; Margarita Ferrando, directora general de Família, Benestar Social i atenció a persones en situació especial i Marta Soler, directora autonòmica de l’àrea d’intervenció social de la Creu Roja.

Totes les taules rodones anaren seguides de debat i col·loqui per part dels assistentes.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada