Canvi d’hora

Recordau que avui vespre (diumenge) a les 3 de la matinada heu de posar les manetes del rellotge a les 2. Així ens adaptarem a l’horari d’hivern.

Aquest canvi va començar a aplicar-se de manera desigual a partir de l’any 1974, coincidint amb la crisi del petroli, i s’aplicà com a directiva europea a partir de l’any 1981.

L’IDAE (Instituto para la diversificación y ahorro de la energía) ha computat l’estalvi d’energia elèctrica en un 5% del consum, uns 300 milions d’euros.

Ens agradaria saber com vos afecta aquest canvi a nivell personal, si considerau que és positiu, si és cert que es produeix l’estalvi anunciat, … Feis els comentaris que considereu oportuns.

 

8 comentaris a “Canvi d’hora

 1. personalment no m’agrada gens ja que el dia es fa molt curt; a les sis ja fa fosca i sense claror pots fer molts menys coses.
  Ara bé, si és vera q s’estalvia tant amb tot això, benvingut sigui el sacrifici…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Si les fàbriques, les escoles, les entitats financeres, els comerços, les institucions públiques… sempre tenen els llums encesos, no sé d’on surt tant d’estalvi energètic. Algú ho sap?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. De es primer any que se va comença ha retresa se hora, estin intentan comprende on esta se ahorro, ja que lo que no es a un cap, esta a se altre. A més, com es posible si tant se pensa en sa ahorro, comença tans de espectacle de molt de llum, com per exempla es futbol, casi a qualsevol hora de se anit ?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 4. estic d’acord amb tots vosaltres, basta veure el carrer que va Son Servera a partir d’algunes hores es podrien reduir faroles

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada