El rellotge i les campanes de l’església

RESTAURACIÓ I AUTOMATITZACIÓ DE LES CAMPANES I EL RELLOTGE DE L’ESGLÉSIA DE SANT LLORENÇ

Aquí vos oferim una senzilla explicació del projecte que es durà a terme, salvant imprevistos, la segona setmana de novembre:

Afecta a les tres campanes i al rellotge:

Campana Nº 0 : 520 mm de  diàmetre. 81 kg de pes aproximadament: se li posarà un martell elèctric per poder utilitzar-la els dies que repiquem. Actualment aquesta petita campana no era utilitzada.

Campana Nº 1: 635 mm de diàmetre. 150 Kg de pes aproximadament: Any de fundició 1896. Duu la següent inscripció: “Costeada por los fieles del pueblo de San Lorenzo” *Santisima Virgen Trobada ruega por nosotros* Año 1896*

Campana Nº 2: 820 mm de diàmetre. 320 Kg. de pes aproximadament. Any de fundició 1899. Duu la següent inscripció: “Costeada per los fieles del pueblo de San Lorenzo” *Santae Laurentii ora ora pro nobis*. Año 1899.

Aquestes dues darreres campanes (1 i 2), seran desmuntades dins del campanar mateix per ser restaurades: neteja i tractament; nous batalls d’acer dolç amb cables de seguretat per evitar caigudes; desmuntar els jous i culasses velles i instal·lar els nous de fusta tropical d’alta resistència a la intempèrie (fusta talí). Cada campana tindrà el seu martell elèctric i un motor i mecanisme per voltejar. I tot quedarà programat des de l’ordinador que marcarà la pauta del moment en què les campanes han de tocar. El cost total de la restauració i automatització de les campanes és de 19.470,00 euros (amb l’IVA inclòs).

El rellotge també serà objecte de neteja i se li aplicarà el sistema automàtic des de l’ordinador de les campanes. El cost total de la sincronització del rellotge és de 1.622,50 euros (Amb l’IVA inclòs)

Hi ha algunes despeses més de picapedrer i electricista.

A l’església de Sa Coma, de recent construcció, ja es va col·locar aquest sistema des de l’inici i es va aprofitar l’avinentesa per instal·lar-ho a Son Carrió. No es va fer a Sant Llorenç perquè aleshores encara no hi havia un sol rector per a totes les parròquies del municipi i aquests projectes són estrictament parroquials, sense participació d’altres institucions.

També, s’ha demanat a l’Ajuntament, fa unes setmanes, que com més prest millor siguin retirades les antenes que tenen instal·lades a les finestres del campanar i que desdiuen de la imatge que han d’oferir els edificis singulars de caràcter cultural i històric com és un temple parroquial. Cosa que esperam és dugui a terme en poc temps, com ja es va fer a Son Carrió.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada