Fideus arrossegats i Llagosta a la planxa

Se té un bon brou de carn i verdura o fumet preparat, un picadillo d’all i julivert, i dues grapades de fideus bullits no gaire cuits. Se posen es fideus dins una paellera amb sa meitat des picadillo, un poc de safrà, i se li va posant es brou a poc a poc, així com el se bevia. A sa darrera tassa de brou també hi posau sa resta de picadillo.

Se serveix amb una redola de llimona i un poc de maionesa. A s’estiu és molt agraït aquest plat.

Llagosta a la planxa: S’agafa sa llagosta amb es cap per amunt; se li clava un ganivet en punta i fort en es cap damunt de sa panxa. Amb un cop sec s’ enfonsa bé, i amb una estirada per avall se talla longitudinalment.

Quan sa planxa és calenta, s’hi posa sa part de sa closca separat des foc. Quan sa carn torna blanca, se gira i s’hi afegeix un retxolí d’oli d’oliva. Plat molt senzill i molt bo; se sol acompanyar amb vi blanc bo o de cava, tot ben fred i sec.

Per avitar que s’oli vos salpiqui quan fregiu: espolverejau sa pella amb un poc de farina. S’oli negre, per altres fritures, si hi fregiu una rama de julivert, i llavors el colau, queda bastant net. Per matxacar es alls dins un morter, si no voleu que vos surtin, posau-hi un poc de sal. Fins a sa pròxima, amb nous plats i consells.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada