Mossèn Alcover, el caçador de les paraules i les rondalles

El proper dia 6, dimarts, a les 20 hores, a la biblioteca de Sant Llorenç, en Pere Morey ens parlarà de mossèn Alcover i les rondaies.

L’Obra Cultural de Sant Llorenç ha convidat en Pere Morey per parlar d’Antoni Maria Alcover i la seva obra en el 150è aniversari del seu naixement. El títol de la conferència és:” Mossèn Alcover, el caçador de les paraules i les rondalles”. En Pere Morey ha treballat el món de les rondaies i ha publicat “Rondalles pels qui les saben totes”, “Rondalles pels qui els agrada la història”, “La ciàtica de mossèn Blai i altres rondalles picantetes”, “Rondalles pels qui els agraden blanques”, …

Vos hi esperam !

CARTELL Conferència

 

 

 

 

5 comentaris a “Mossèn Alcover, el caçador de les paraules i les rondalles

 1. Que dirán ? que el creador de les RONDAYES mallorquines era un procatalanista , pobre mossén alcover, que s’han falsificat de coses d’ell. Meam si vos mirau un poc ses RONDAYES i voreu ses diferencies entre un mallorquí que no l’han deixat progressar i es ” català ” d’ara

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -1 (de 1 vot)
 2. No sé què dirà el conferenciant, però sé el què deia mossèn Alcover sobre la llengua i la nació, perquè ho he llegit:

  “1. Unitat de l’idioma.
  La nacionalitat catalana. ¿Ho som nosaltres una nacionalitat, diferent de la castellana, de la gallega, de la vasca?
  I prou que hu som, per més que qualcú, sols de sentirho, tregui foc p’els ncaxals, i mos tiri carrerons de llamps i pestes, que, grácies a Déu, no mos tocarán ni un fil de roba, perque mos abriga una corassa incontrastable: la fonda convicció del nostre dret i la seguredat del nostre triunf definitiu.
  Prou que hu som una nacionalitat; en tenim tots els síntomes, distintius i carácters. Tenim l’idioma”.
  Antoni Maria Alcover. “Per la llengua”

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Supos q per una cosa tan simple com l’autoria.

   Si no podríem fins i tot posar en dubte q ell hagi escrit les rondalles q tu mateix cites. Com saps q no es fals q les hagi escrit ell?

   VN:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Perquè Antoni Maria Alcover pronuncià aquestes paraules a una conferència titulada ¿Què’s el nostre regionalisme?, pronunciada i editada l’any 1908, o sigui publicada quan mossèn Alcover era ben viu. Coneixent el seu caràcter, estic segur que hagués remogut cel i terra per aclarir les seves paraules si haguessin publicat una cosa que ell no havia dit.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada