Volen fer callar el professorat

La Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears ha anunciat la tramitació d’una llei. Aquesta llei titulada Esborrany de l’Avantprojecte de la llei reguladora de la convivència escolar i de l’autoritat del professorat dels centres educatius de les Illes Balears  suposa un cop molt important a la llibertat de càtedra, -dret regulat a la constitució espanyola.

Amb aquesta llei el Govern vol retallar la llibertat d’expressió i d’opinió dels ciutadans que són professors… L’Avantprojecte de Llei de convivència i d’autoritat del professor regula les sancions al professorat que expressi la seva opinió, pretén fer desaparèixer els llaços quadribarrats dels centres, les camisetes de protesta: les negres d’Escola en català Ara i Sempre, Que no et tallin la llengua, les camisetes verdes en defensa de l’educació i les de la crida de l’embut, els cartells que fan públic o denuncien el deute pendent de la conselleria amb els centres… tot això fora, prohibit!
Aquest avantprojecte de Llei suposa una burocratització de tasques, canvia -sense que sigui una necessitat- la legislació vigent, ja hi ha un decret de drets i deures dels alumnes, de règim disciplinari per al professorat, regulat a la llei de funció pública, plans de convivència estructurats, instruccions de funcionament i organització… Hi ha en marxa una reforma legislativa estatal i ara fan una llei autonòmica… Falta de coordinació i comunicació entre el Ministerio i la conselleria… Tot per camuflar com volen controlar i fer callar el professorat, cosa que no aconseguiran. El professorat continuarà fent bé la seva feina com l’ha feta sempre.
Pel que fa a la regulació de l’autoritat del professor, s’ha de dotar el professorat d’instruments legals per a reforçar la seva autoritat però sobretot s’ha de valorar l’autoritat pedagògica i s’han de dur a terme les accions necessàries per tal que el professor sigui una persona valorada professionalment i socialment.
La Conselleria va començar amb la destitució dels consellers del Consell Escolar que no acceptaren la imposició del sentit del vot, després va fer una purga als inspectors per no haver actuat en front dels llaços als centres, cessament d’una directora general per no seguir les directrius manades, … en definitiva la instauració de la política de la por, i del “mando y ordeno” i ara vol fer callar el professorat amb unes sancions fora mida:

a) Acomiadament, separació del servei del personal funcionari o revocació del nomenament del personal funcionari interí.
b) Suspensió ferma de funcions i retribucions per un període entre un i sis anys.
c) En el cas de personal funcionari, el trasllat a un lloc de feina situat en una localitat o una illa distintes.
d) En el cas de personal funcionari, la pèrdua de dos a tres graus personals.

 

2 comentaris a “Volen fer callar el professorat

 1. Està clar que no volen alumnes ni professors amb pensament crític, sinó xotets de cordeta que obeeixin només a unes consignes úniques, les seves.
  No hi ha temps que no torn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. No fa masa tems ja vaig pronostica que se he nava ha fer un Poble borrego, on no abmitian més xots,que es de se seva calaña, i si no poden, per convensiment, com es natural; No vos preocupeu per ells; Ho feran par llei, Ell que vos pensaveu I SEGUEIXEN GUANYANT. Sera ver, que tot Poble te es Govern que se mereix ?.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada