Escudella flamenca (belga)

Procurareu tenir brou de carn. Tallau uns cent cinquanta grams de patata, en redoles, uns dos-cents grams de fulles tendres de col i uns altres de cols de Brusseles. Bulliu un poc les cols i un poc abans de ser cuites les retirau del foc. Passau dins una greixonera de test una cullerada sopera de mantequilla, fregiu-hi les patates i la col i quan és quasi cuit hi posau una tassa de brou. Mentrestant, dins una altra olla heu sofregit les cols de Brusseles també amb mantequilla i les afegiu a la patata i la col, i hi anau afegint el brou que us paresqui; llavors tant es pot fer sopeta petita, com servir-se amb pa frit.

Escudella fresca. Procurau tenir un bon brou de carn. Se sofregeixen dues tomàtigues de ramellet, uns quans alls, un bocí de sobrassada vella o de xorís, es posa el brou en el sofrit i s’hi posa una grapada de ciurons verds, unes mongetes verdes uns daus de carabassa, una patata a daus petits, i mig botifarró i es deixa mitja horeta a un foc no massa fort. Us assegur que amb un bon plat d’escudella, podreu fer feina en el fred.

Consells: No empreu mai metall per fer la gelera neta, com per exemple una espàtula. Si no hi voleu olors posau-hi una patata i una llimona xapada pel mig. Quan poseu coses dins el frigorific no les hi poseu dins plàstic; dins paper d’alumini no perdreu ni el sabor ni les proteïnes.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada