Moció contra la importació de fems

El PSM presentà amb l’equip de govern, al darrer plenari de l’Ajuntament, una moció de rebuig a la importació de fems des d’Europa per tal d’incinerar-los a Mallorca. Aquest és el text que fou aprovat per vuit vots a favor i tres en contra.
“Fa algunes setmanes que el Consell de Mallorca i especialment els seus responsables polítics de medi ambient volen fer veure a l’opinió pública que es troben en la disjuntiva d’haver d’aprovar un significatiu augment de la taxa d’incineració o bé la solució d’importar fems de l’estranger per tal de ser incinerat a les instal·lacions de Son Reus i augmentar així el nombre de tones incinerades i la rendibilitat de la incineradora.

El grup parlamentari del Partit Popular el passat dia 3 de setembre va presentar esmenes a la tramitació parlamentària al Projecte de llei de mesures urgents per a l’activació econòmica en matèria d’indústria i energia, i altres activitats, pel que fa relació a la importació de fems de distints llocs d’Europa a Mallorca.

La intenció del PP, tant al Parlament de les Illes Balears com al Consell de Mallorca, no és altre que donar suport a aquestes esmenes, tal i com així ho han manifestat en públic distints representats del PP i la pròpia Consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, entre d’altre espais a la reunió que el passat 5 de setembre es va mantenir a la FELIB amb els Batles de Mallorca.

Aquesta decisió unilateral del PP de canviar la legislació en matèria de residus, tendrà conseqüències extraordinàriament negatives per Mallorca, de tot tipus, econòmiques, turístiques, ambientals, territorials, paisatgístiques, etc, i es una passa enrera sense precedents a la nostra illa. Així mateix sorprèn que en un moment de greu crisi econòmica en el que els ciutadans ja estan prou castigats amb l’inesperat augment d’impostos directes i indirectes, i que veuen reduït constantment el seu poder adquisitiu, el Consell de Mallorca no s’hagi revisat les clàusules contractuals que el lliguen amb TIRME.

Per tot això, el Ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar adopta els següents:
Acords
1. El Ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar insta el del Consell de Mallorca a no incrementar la taxa d’incineració pel 2013 i a mantenir el compromís existent anteriorment de no importar residus per incinerar provinents de fora de Mallorca.
2. Instar al Parlament de les Illes Balears a no aprovar les esmenes introduïdes pel PP al Projecte de Llei de mesures urgents per a l’activació econòmic en matèria d’indústria i energia, i altres activitat, pel que fa relació a la importació de fems des de distints llocs d’Europa a Mallorca.
3. El Ple de l’Ajuntament de Lloseta insta el Consell de Mallorca a revisar les clàusules del contracte amb TIRME per tal de fer realitat aquests compromisos.
4. El Ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar insta al Consell de Mallorca a prioritzar i fomentar el reciclatge i la reutilització de residus en comptes de la incineració”.

Al mateix ple, entre d’altres temes, el PSM va donar suport a la moció de condemna  de la violència contra les dones que havia remès l’Institut Balear de la Dona.

També es posicionà a favor de la cobertura de les situacions d’incapacitat temporal per als funcionaris i personal laboral de l’Ajuntament perquè el document presentat és el resultat de les negociacions realitzades a les meses de negociació amb els sindicats i millora la normativa publicada pel Govern de l’Estat i el Govern de la Comunitat Autònoma i votà, per imperatiu legal, a favor de la declaració de no disponibilitat de crèdit, o sigui que les quantitats que es deixaran de pagar als funcionaris per la supressió de la paga de Nadal, s’han d’immobilitzar i declarar no disponibles (no es poden gastar) d’acord amb el Reial decret llei 20/2012 del Govern de l’Estat.

 

 

2 comentaris a “Moció contra la importació de fems

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada