Advent, camí cap a Nadal

Ens trobam a les setmanes d’Advent, que són els quatre diumenges anteriors ala Festa de Nadal. Advent és una paraula que prové dels mots llatins “ad” (per a) i “venire”(vindre) , Per tant és el temps de preparació per rebre el qui està punt de fer-se present, i en aquest cas ens referim a Jesús, el Messies. És clar que Jesús ja va venir i no torna, però sí que podem disposar-nos per tal que les nostres vides es vegin enriquides pel que Jesús ens aporta, i que l’evangeli ens ho presenta i comunica com una Bona Notícia.

Alguns personatges i escenes bíbliques ens assenyalen les pautes per tal de no deixar perdre la novetat de Jesús i que ell ens faci créixer en gruix d’humanitat,:

Un d’ells és el profeta Isaïes que amb paraules guapes i poètiques ens crida a l’esperança activa: “Veniu pugem a la muntanya del Senyor, que ens ensenyi els seus camins i anem per les seves rutes. Ell posarà pau entre les nacions i pacificarà els pobles, forjaran arades de les seves espases i falç de les seves llances. Cap nació empunyarà l’espasa contra una altra, ni s’entrenaran mai més a fer la guerra. Veniu, caminem a la llum del Senyor.!” .Aquest és un bon programa per viure amb intensitat la Bona Notícia de Jesús, encara que històricament ho hem viscut molt contradictòriament, per això mateix segueix essent un horitzó i una meta.

Un altre és Joan Baptista, que l’evangeli de Joan el presenta com un testimoni de la Llum de Jesús i que, lluny dels ambients del poder religiós i polític, crida enmig del desert la necessitat d’un canvi de la realitat. L’evangeli és tan expressiu que  conta com els dirigents de la religió s’alarmen i van a demanar-li comptes del que diu i fa fora de la seva autoritat; volen sabre quin títol o càrrec de poder l’autoritzen per dir el que diu i per fer el que fa. Però la seva resposta és clara: No tinc més autoritat i vida que la meva llibertat: “som una veu que crida enmig del desert”. No tinc cap ambició de poder, som lliure. Aposta el rebutgen els “titulats” i l’admeten els qui “no són res”. La llibertat és una condició necessària per acceptar i transmetre la Bona Noticia de Jesús.

També Maria, la mare de Jesús: que la teologia la presenta en contraposició a la inclinació egoista al mal que des de sempre ha limitat ala Humanitat, i que la Bíblia explica en el mite d’Adam i Eva. Maria és la persona humil, senzilla i bona que no fa mal a ningú i que confia plenament en el projecte de l’Amor de Déu. En ella hi veiem tota la humanitat discreta, senzilla, humil, pobre i fins i tot trepitjada, que sempre és bona, enfront dels poders egoistes, que menteixen, tramen maldat i fan trampes, oprimeixen i engendren sofriment.

“ I La Cova de Betlem”: Al relat del naixement, Jesús pertany als pobres i des del primer moment és presentat com aquell que es fa càrrec de la pobresa i misèria més extrema, de la soledat i del dolor humà més intens. Seria bo que ens demanem qui són “els pastors”  avui. Celebrar Nadal no pot consistir en un sentimentalisme barater entorn d’un bres i un nadó, una nadala i una celebració litúrgica. Celebrar Nadal és un compromís seriós amb la causa de Jesús, que incita les nostres consciències a una col·laboració universal.

ACTIVITATS PASTORALS DURANT L’ADVENT

Celebracions de l’Eucaristia de catequesi familiar de primera comunió:
– A Son Carrió: dissabte dia 8 de desembre a les 19•30 hores.
– A Sant Llorenç: diumenge dia 9 de desembre a les 12•15 hores.

Celebracions de l’Eucaristia per als infants de comunió i els seus pares, a S’Illot i a Sa Coma:
– A S’Illot: el dissabte dia 15, a les 18•00 hores.
– A Sa Coma: el diumenge dia 16, a les 11•00 hores.

Reunions de pares i mares de Catequesi familiar:
– A Sant Llorenç: Dimecres dia 12 de desembre a les 20•00 hores a S’Escola Nova.
– A Son Carrió: Dijous dia 13 de desembre a les 20•00 hores a sa rectoria.

Festa de la Immaculada:
A totes les parròquies hi ha misses a les hores habituals dels diumenges. I a Son Carrió també hi ha missa a les 19•30 h. com tots els dissabtes. Aquest dia les col•lectes es destinaran a les reparacions del Santuari de Lluc.

Catequesi Bíblica Interparroquial d’adults:
La conferència del mes de desembre sobre la fe, a partir de la carta als Romans, serà com sempre, als locals de la parròquia de Crist Rei de Manacor (C/Vilanova, 18), dimarts dia 5 de desembre a les 20•30 hores. El professor és el Pare Antonio Cabrera

Celebracions comunitàries de la Penitència:

– A Son Carrió: Dijous dia 20 de desembre a les 19•30 hores.
– A Sant Llorenç: Divendres dia 21 de desembre a les 19•30 hores.

Caritas
– A totes les misses del temps d’Advent, des del diumenge dia 2 de desembre fins dia 16 de desembre, hi haurà recollida d’aliments per Caritas.
– Les col•lectes de les matines i del dia de Nadal es destinaran a Caritas.

Catequesi de confirmació
– Joves: Dissabte dia 15 de desembre a les 10•30 h. a sa Rectoria de Son Carrió.
– Adults: Dissabte dia 15 de desembre, a les 11•30 h. a sa Rectoria de Son Carrió.

Matines
Dilluns dia 24 de desembre a les 19•30 hores a les parròquies de:
– Sant Llorenç
– Son Carrió
– I a S’Illot

Telèfons d’interès:
Els números de telèfon disponibles a la nostra Unitat de Pastoral són els següents:
971 838781 – 646177456.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada