La cançó de la setmana

Aquesta setmana em pos romàntic i us present el rei de la bossa nova: Henri Salvador,  un autèntic luxe per a l’oïda.

Henri Salvador és un músic francès d’origen caribeny que va néixer l’any 1917. Durant la seva primera etapa musical (dels anys 50 als 70) va obtenir un gran èxit amb cançons infantils humorístiques (com ara Juanita Banana). Durant els anys 80 i 90 va desaprèixer del mapa musical, però l’any 2000 va tornar amb força amb el disc  Chambre avec vue, canviant totalment de registre: ara molt més seriós i profund, amb sons propers a la bossa nova  i el jazz.

Precismanet amb aquest darrer disc va ser com vaig conèixer aquest magnífic artista. Ja estava fet tot un veterà i amb més de 80 anys vaig tenir l’oportunitat de veure’l en directe al Grec de Barcelona. Va ser tot un espectacle i demostrà que els anys no perjudiquen qui puja amb passió damunt de l’escenari.

Malauradament va morir l’any 2008, amb 91 anys, i amb ell marxà una manera única d’entendre la música. Entre altres  reconeixements va rebre la Legió d’Honor i la Medalla d’Or de l’Acadèmia francesa.

Aquí vos deix la cançó i el vídeoclip de Jardi d’Hiver, de l’esmentat àlbum  Chambre avec vue. Esper que vos agradi tant com a mi.

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada