Vídeo del cant de la Sibil·la a l’esglèsia de Sant Llorenç

Ahir de la veu de na Margalida Galmés poguérem escoltar el que és un dels cants liturgics més antics que existeixen (s’han trobat versions escrites que daten del segle XIII).

A continuació podeu veure’l, tot i que ja us avís que la qualitat del vídeo no és la millor a causa de la inexperiència de no saber on es representava el cant i que encara no estic familiaritzat amb la càmera.

7 pensaments a “Vídeo del cant de la Sibil·la a l’esglèsia de Sant Llorenç

    • Vostè q és un bon cristià i “estima tant Mallorca” m’ha sorprès q no hagi fet cap incís al fet q el dia de Sant Esteve no hagi estat festa oficial a totes les Balears. Esmereixia, crec jo, com a mínim dos parenostres

  1. Record, dels meus dies damunt sa trona, que el dia 26 de desembre no era ni és festa de precepte. A mi m’anava beníssim perquè amb una missa ja en sortia, i podia anar a pescar calamars per a nit vella. Si la societat mallorquina ha arribat a un nivell de laicitat suficient per creure que la segona festa tradicional mallorquina ha de ser labrable, idò serà una societat tan laica, moderna i ‘fashion’ que no li podrem dir ni tradicional ni mallorquina.

    Personalment només donaria festa a qui hagi anat a escoltar la Sibil•la a Matines, no sigui cosa que hi hagi gent que només sigui tradicional i mallorquí només per agafar-se festa el dia 26… Molts d’anys a tots, hagin anat o no a Matines.

    • I com ho faríeu, pare Bernat, per sebre qui hi ha anat? Mumare em demanava el justificant en forma de full dominical, però em sembla que ara ja no en donen… Si de cas en deixen una grapada damunt una tauleta, i així és fàcil fer trampes…
      També podríem posar un municipal a l’entrada, perquè si el donaven per internet, com els certificats de residència, no sé jo si l’homologarien a les empreses…
      Crec que lo millor seria fer cantar la Sibil·la i donar vacances a tots els qui no desentonassin.
      Molts d’anys.

  2. Just una guarda d’amargats que s’estimen més anar a fer feina que reunir-se amb sa família poden llevar sa segona festa de Nadal. Per a mi i per a molta gent de ses més importants de tot l’any.

  3. Ja es clar, que San Esteva es Festa; no donen un premit sempre a tota casta de primers ? No va ser san Esteva es primer martir des Cristienime ? Idò no se mereix premi ? Idò això.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.