A la xarxa: els mots

Neix una nova pàgina a card.cat

Amb pretensió divulgativa, esperit d’utilitat i desig de que sigui pàgina compartida.

Es tracta de posar a l’abast dels lectors adreces que aquest pugui situar a la barra d’eines o a l’apartat “altres marcadors” per poder-los usar adesiara.

Múltiples són els interessos dels lectors, ampla i variada haurà de resultar la pàghina.

Atesos els objectius de la publicació digital, les primeres adreces a considerar seran les relatives a la llengua. I no tan sols per la tasca definitòria de cada mot, si no també per deixar palès el convenciment de que som la llengua que parlam.

Les adreces a considerar seran, idò, tant del diccionari normatiu http://dlc.iec.cat/

com el tresor emmagatzemat en el Diccionari Alcover-Moll http://dcvb.iecat.net/

Ambdues imprescindibles si es vol parlar i escriure de forma correcte la nostra llengua. I en el segon cas, també, una manera de conèixer-ne la seva complexitat i varietat.

6 comentaris a “A la xarxa: els mots

 1. Dues webs imprescindibles, però sobretot el diccionari Alcover-Moll és d’una vàlua incalculable. Mai li agraïrem prou al Mossèn, el titànic esforç que realitzà durant la major part de la seva vida.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. També per qui vulgui fer un poc d’autoprenentatge de la llengua o preparar-se individualment per treure’s català a, b, c, d … tenim el http://www.pelc.com que du una explicació de les normes ortogràfiques, sintàctiques i morfològiques de la llengua catalana i exercicis per practicar-les amb autocorrecció inclosa.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Mirau per on. Als meus alumnes (cada un té el seu propi netbook) els hi faig fer posar aquestes dues pàgines als marcadors del seus navegadors el primer dia de classe.
  Imprescindibles per a què siguin ells els qui construeixien, pas a pas, els seus propis aprenentatges i no trobin sempre la resposta de la boca del/a mestre/a.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada